Κατάσχεται όπως είναι …επιπλωμένο!

Εικόνες που παραπέμπουν στις τελευταίες ημέρες της …Πομπηίας έμελλε να δουν χτες από τους τηλεοπτικούς δέκτες τους, οι πολίτες της Κύπρου, ελάχιστα 24ωρα πριν τις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής.

Με τα εντάλματα στα χέρια δικαστικοί επιμελητές πήγαν στο υπουργείο Οικονομικών για να κατάσχουν το υπηρεσιακό αυτοκίνητο του υπουργού Βάσου Σιαρλή για υπόθεση που αφορά οφειλές της Κυπριακής Δημοκρατίας προς πολίτες, ύψους δεκαπέντε εκατομμυρίων ευρώ, λόγω απαλλοτριώσεως γης. Το πρωτοφανές περιστατικό προκάλεσε αίσθηση στους παρευρισκόμενους αλλά και στην κοινή γνώμη που έμεινε εμβρόντητη αντικρίζοντας κατάματα εικόνες ξεπεσμού του Κυπριακού κράτους, που πριν από μερικά χρόνια  είχε να επιδείξει μια από τις πιο εύρωστες οικονομίες. Εικόνες που αποτελούν αδιάψευστο μάρτυρα των χειρισμών που έγιναν κατά τη διάρκεια της πενταετούς διακυβέρνησης της χώρας από την απερχόμενη κυβέρνηση του Δημήτρη Χριστόφια.

Τελικά, οι δικαστικοί επιμελητές δεν μπόρεσαν να εισέλθουν στο υπουργείο Οικονομικών, αφού αναμένεται η ολοκλήρωση της διαδικασίας ενώπιον δικαστηρίου.  Μάλιστα, κατά τη διάρκεια του όλου περιστατικού, όπως μεταδίδουν δημοσιογραφικά πρακτορεία, υπήρξε έντονο φραστικό επεισόδιο, ανάμεσα στους δικαστικούς επιμελητές και στον οδηγό του αυτοκινήτου του υπουργού Εμπορίου, Νεοκλή Συλικιώτη, ο οποίος βρισκόταν στο υπουργείο Οικονομικών.

Πιο συγκεκριμένα, ο οδηγός στάθμευσε το αυτοκίνητο στον υπόγειο χώρο του υπουργείου Οικονομικών και από την πλευρά τους οι δικαστικοί επιμελητές κατήγγειλαν στην αστυνομία παρεμπόδισης του έργου τους. Σημαντική λεπτομέρεια στο σημείο είχε σπεύσει και ιδιωτικός γερανός για να «σηκώσει» το αυτοκίνητο που έπρεπε να κατασχεθεί.

Δεν είναι η πρώτη φορά που εκτυλίσσεται τέτοιου είδους περιστατικό στο υπουργείο Οικονομικών. Ανάλογο γεγονός είχε λάβει χώρα και πριν από μερικές ημέρες.

Η εικόνα ενός κράτους …μπαταχτσή αδικεί ένα ολόκληρο κράτος που αναμένει την απόδοση ευθυνών από την νέα κυβέρνηση που θα προκύψει στις ερχόμενες εκλογές.