Κατάθεση φωτιά για μίζες εκατομμυρίων με τις τουρκοκυπριακές περιουσίες

Σοκάρει η κατάθεση για μίζες ενός εκατομμυρίου ευρώ που δόθηκαν σε πολιτικό παράγοντα και σε στέλεχος ημικρατικού οργανισμού και μισού εκατομμυρίου σε δύο συντεχνιακούς.

Η κατάθεση δόθηκε στην Αστυνομία και στην Ερευνητική Επιτροπή που διόρισε το Υπουργικό Συμβούλιο για το σκάνδαλο με τις τουρκοκυπριακές περιουσίες.

images (5)

Οι ίδιες καταγγελίες από τον συγκεκριμένο μάρτυρα έγιναν πέρσι και στο Προεδρικό, χωρίς όμως να υπάρξει συνέχεια.

Η συγκεκριμένη κατάθεση προσδίδει ακόμη μεγαλύτερη διάσταση στην υπόθεση και ειδικά σε όσα οδήγησαν στην υπό διερεύνηση επένδυση των €27 εκατ. από το Ταμείο Συντάξεων ΑΤΗΚ.

Η πρώτη κατάθεση του επιχειρηματία, ο οποίος σύμφωνα με τον ισχυρισμό του δάνεισε σεβαστά ποσά στην εταιρεία, που πούλησε το ακίνητο στο Ταμείο Συντάξεων της Cyta, δόθηκε πέρσι στην Αστυνομία αλλά προφανώς έμεινε στα συρτάρια.

Η δεύτερη δόθηκε στην Ερευνητική Επιτροπή με ονόματα, διευθύνσεις και ποσά.

Ο μάρτυρας αναφέρεται με πολλές λεπτομέρειες ακόμα και σε συναντήσεις, που έγιναν σε οικίες εμπλεκομένων, όπως και σε εστιατόρια, ταβέρνες, μάλιστα και σε ‘κλειστές’ αίθουσες, στις οποίες ήταν παρόντες ο επιχειρηματίας με διοικητικό παράγοντα της Cyta και άλλα πρόσωπα όπου συζητούνταν τα σχετικά.

Τη μαρτυρία ενισχύει και επιβεβαιώνει και η σύζυγος του επιχειρηματία, η οποία όπως αναφέρεται στην κατάθεση, ήταν παρούσα στις πλείστες συναντήσεις.