Κασσουλίδης: Ο Ακιντζί μετατράπηκε πλήρως σε υποχείριο της ‘Αγκυρας

«Αλλαξε η στάση του Τουρκοκύπριου ηγέτη, ο οποίος εξελέγη από το 60% των Τουρκοκυπρίων, με εντολή να απογαλακτιστεί η κοινότητά του από τον κλοιό της Τουρκίας». Αυτές ήταν οι δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών Ι. Κασσουλίδη, σε σχολιασμό που έκανε κατά του σχολίασε στις προσωπικές επιθέσεις του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί κατά του προέδρου Αναστασιάδη.

Σε δηλώσεις του στο Megaone, o κ. Κασουλίδης σημείωσε ότι ο κ. Ακιντζί, ενώ αντιπαρατέθηκε δημοσίως με τον Ερντογάν, δηλώνοντας ότι, είναι καιρός η θυγατέρα να ενηλικιωθεί’, εντούτοις, σιγά σιγά, μετατράπηκε πλήρως σε υποχείριο της ‘Αγκυρας».
Για την απόφαση του κατοχικού καθεστώτος να καλέσει τους Μαρωνίτες να επιστρέψουν υπό τουρκοκυπριακή διοίκηση στα χωριά τους, ο Κύπριος υπουργός δήλωσε πως «πάνω από δέκα χρόνια είναι ανεμπόδιστη (από την κυβέρνηση) η επιστροφή Μαρωνιτών στα χωριά τους». Ωστόσο, πρόσθεσε, πως σε δύο από τα τέσσερα χωριά ο τουρκικός στρατός κατέστρεψε, κατεδάφισε όλα τα σπίτια αυτών των ανθρώπων και η επιστροφή τους θα είναι σε ¨καμένη γ稻. Θα χρειαστούν μεγάλη οικονομική ενίσχυση για να αναστηλωθούν οι κατοικίες και να επανέλθει το νερό και το ρεύμα, δήλωσε ο κ. Κασουλίδης.

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου, σε ανακοίνωση του, εκφράζει ικανοποίησή για την υιοθέτηση του ψηφίσματος ανανέωσης της εντολής της UNFICYP (Ειρηνευτική Δύναμη του ΟΗΕ στην Κύπρο) για έξι μήνες από το Συμβούλιο Ασφαλείας (Σ.Α.) των Ηνωμένων Εθνών