Καρογιάν: Σημαντικό το έργο που αφήνει ως παρακαταθήκη ο Γιώργος Λακκοτρύπης

Ο Γιώργος Λακκοτρύπης αφήνει μία μεγάλη παρακαταθήκη έργων και προοπτικών, αναφερει σε γραπτή δήλωσή του ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Παράταξης, Μάριος Καρογιάν με αφορμή την αλλαγή σκυτάλης και αποχώρηση Λακκοτρύπη από το Υπουργείο Ενέργειας.

Αυτούσια η δήλωση:

Με τη σημερινή παράδοση της σκυτάλης του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, σηματοδοτείται η λήξη μιας μακρόχρονης και καθ΄όλα επιτυχούς θητείας του Γιώργου Λακκοτρύπη, η οποία έτυχε αναγνώρισης από το σύνολο του πολιτικού κόσμου και κυρίως από την κοινωνία.

Κατά τη διάρκεια της επταετούς θητείας του Γιώργου Λακκοτρύπη στο συγκεκριμένο Υπουργείο, η Κυπριακή Δημοκρατία ευτύχησε να συνάψει σημαντικές διακρατικές συμφωνίες με ουσιαστικό πολιτικό και γεωστρατηγικό υπόβαθρο, καθώς και συμφωνίες με ενεργειακούς κολοσσούς με στόχο την αξιοποίηση των κοιτασμάτων υδρογοναθράκων στα τεμάχια της κυπριακής ΑΟΖ. Καίριας στρατηγικής σημασίας για τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, αποτελεί και η πρόσφατη έγκριση της διακρατικής συμφωνίας για τον αγωγό EastMed.

Πέραν των ενεργειακών, σημαντικό έργο επιτελέστηκε και στους άλλους τομείς ευθύνης του συγκεκριμένου Υπουργείου, όπως η προώθηση της πράσινης ενέργειας, η αύξηση της συνολικής συνεισφοράς των ΑΠΕ, η άνοδος του εμπορίου, η μεγάλη αύξηση του τουρισμού που σημειώθηκε τα τελευταία χρόνια και η προώθηση μεγάλων έργων τουριστικής υποδομής, όπως το καζίνο, οι μαρίνες κλπ.

Η μεγάλη παρακαταθήκη του έργου και των προοπτικών που αφήνει ο Γιώργος Λακκοτρύπης, αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο από το γεγονός ότι πρόκειται για επιτεύγματα που πραγματοποιήθηκαν μέσα σε δύσκολες οικονομικές και πολιτικές συγκυρίες και αφού η Κύπρος βρέθηκε πριν λίγα χρόνια στα πρόθυρα της οικονομικής κατάρρευσης.

Φυσικά, θα ήταν παράλειψη αν δεν αναφερόμουν και στον άνθρωπο Γιώργο Λακκοτρύπη. Έναν άνθρωπο που υπηρέτησε την κυβέρνηση και τον τόπο με ήθος, νηφαλιότητα και υψηλό αίσθημα ευθύνης. Με τον συνθετικό και συναινετικό του λόγο και τρόπο που αντιμετώπισε τα διάφορα ζητήματα, κατάφερε να συμβάλει αποφασιστικά και με επιτυχία στην υλοποίηση του κυβερνητικού έργου, χωρίς αντιπαραθέσεις και ανώφελες συγκρούσεις.

Θέλω, λοιπόν να ευχαριστήσω προσωπικά τον Γιώργο Λακκοτρύπη για τη συνεργασία που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια και να του ευχηθώ καλή επιτυχία σε ό,τι αποφασίσει να κάνει, και, φυσικά κάθε καλό σε προσωπικό και οικογενειακό επίπεδο.