Καρδίτσα: Ρήμαζαν τους μετασχηματιστές της ΔΕΗ

  • Τρεις από τους οκτώ αλλοδαπούς ηλικίας 19 ως 38 χρόνων που συνελήφθησαν το μεσημέρι και το απόγευμα της Τετάρτης, είχαν γκρεμίσει με γάντζους τους πέντε μετασχηματιστές

Μια από τις σπείρες που είχαν διαπράξει συνολικά 133 κλοπές υλικών από μετασχηματιστές της ΔΕΗ, προκαλώντας συνολική ζημιά ύψους 479.644,86 ευρώ στην επιχείρηση, εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. και της Ασφάλειας με την σύλληψη οκτώ μελών της στην ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας, ενώ αναζητούνται ακόμη δύο.

Στα ίχνη των «κυνηγών» χαλκού βρέθηκαν οι αστυνομικοί όταν ανακάλυψαν στοιχεία για οργανωμένη αγορά και μεταφορά χαλκού, που προερχόταν από τις λεηλασίες πέντε μετασχηματιστών από στύλους της ΔΕΗ, που είχαν γίνει τα ξημερώματα της Τετάρτης σε χωράφια της ευρύτερης περιοχής των Σοφάδων. Τότε, είχαν κλαπεί καλώδια παροχής ρεύματος, πηνία και άλλα χάλκινα εξαρτήματα βάρους 422 κιλών.

Τρεις από τους οκτώ αλλοδαπούς ηλικίας 19 ως 38 χρόνων που συνελήφθησαν το μεσημέρι και το απόγευμα της Τετάρτης, είχαν γκρεμίσει με γάντζους τους πέντε μετασχηματιστές, ενώ ο τέταρτος πήγε να τους συναντήσει και να φορτώσει τα χάλκινα αντικείμενα στο Ι.Χ. φορτηγό του, το οποίο κατασχέθηκε όπως και ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο. Οι δράστες είχαν ακόμη στην κατοχή τους μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, μία ηλεκτρονική ζυγαριά και 3.845 ευρώ.

Στην πορεία της έρευνας εξακριβώθηκαν τα στοιχεία των υπόλοιπων μελών της σπείρας και όλοι μαζί παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καρδίτσας, ο οποίος τους απήγγειλε κατηγορίες κατά περίπτωση για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.