“Καμπανάκι” κινδύνου για τους ημικρατικούς

Και στην Κύπρο κτυπά το καμπανάκι του κινδύνου και όσοι θέλουν οι ημικρατικοί οργανισμοί να συνεχίσουν να προσφέρουν υπηρεσίες μέσα στη νέα εποχή οφείλουν να πάρουν πρωτοβουλίες και να κάνουν κινήσεις έτσι που να περιοριστούν οι σπατάλες, να υπάρξει νοικοκύρεμα και εκσυγχρονισμός και ταυτόχρονα να είναι ανταγωνιστικοί, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν.

Ερωτηθείς για την κατάσταση όπως διαμορφώνεται στην Ελλάδα μετά την απόφαση της Κυβέρνησης για κλείσιμο της ΕΡΤ, ο κ. Καρογιάν είπε πως πρόκειται για μια πολύ δυσάρεστη εξέλιξη, γιατί ουσιαστικά θα υπάρξει σιγή της φωνής της Ελλάδας.

«Η ΕΡΤ έχει μια μεγάλη ιστορία, μια μεγάλη παράδοση. Ήταν πάντοτε μπροστάρης στους εθνικούς, στους κοινωνικούς και τους οικονομικούς αγώνες και της Ελλάδας αλλά και του ευρύτερου Ελληνισμού», ανέφερε.

Πρόσθεσε πως «την ίδια ώρα κτυπά και σε εμάς το καμπανάκι του κινδύνου, υπό την έννοια ότι αν δεν υπάρξει εξορθολογισμός, εάν δεν υπάρξει νοικοκύρεμα, εάν δεν υπάρξουν τομές στους οργανισμούς του ευρύτερου δημόσιου τομέα, αν δεν υπάρξουν όλα εκείνα τα μέτρα που θα τους καταστήσουν υγιείς, μέσα στη νέα εποχή και μέσα στην έντονη ανταγωνιστικότητα, τότε θα διατρέξουν και αυτοί οι οργανισμοί μεγάλους κινδύνους».

«Οφείλουμε να νοιαστούμε έγκαιρα γιατί κακά τα ψέματα δύσκολοι είναι οι καιροί που περνούμε, μεγάλες είναι οι ανάγκες, μεγάλες είναι οι προκλήσεις και ταυτόχρονα όμως αυξημένη είναι και η δική μας συμβολή έτσι που να διαφυλάξουμε αυτούς τους οργανισμούς και να τους καταστήσουμε υγιείς αλλά και ανταγωνιστικούς», ανέφερε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ.

Ερωτηθείς πώς στο κράτος στέκεται δίπλα στους ημικρατικούς όταν κατατίθενται προτάσεις για αφαίρεση των διαφημίσεων από τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, ο κ. Καρογιάν είπε πως στην Κύπρο έχουμε μια τάση πολλές φορές να πηγαίνουμε στα άκρα, είτε υιοθετώντας την μια άποψη, είτε υιοθετώντας την άλλη άποψη.

«Πολλές φορές όμως η αλήθεια είναι κάπου στο μέσο και ο ζωτικός χώρος που πρέπει να κινηθούμε μπορεί να είναι και στο μέσο», ανέφερε.