Καμμένος: Για την Ελλάδα η Κύπρος δεν είναι ποτέ μακριά

Για την Ελλάδα η Κύπρος δεν είναι ποτέ μακριά.

O Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας κ. Πάνος Καμμένος παρέστη σήμερα, εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης, στη στρατιωτική παρέλαση που έγινε στη Λευκωσία με την ευκαιρία της επετείου της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σε δηλώσεις του μετά την παρέλαση, ο κ. Καμμένος είπε ότι η σημερινή παρέλαση «την Ημέρα της Ανεξαρτησίας της Κύπρου στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα: της δημιουργίας ενός άξονα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.

Προς τα βόρεια με την Ελλάδα και τις χώρες της Ευρώπης και τη Βαλκανική, προς τα νότια και τα ανατολικά το Ισραήλ, την Ιορδανία και προς τα νότια με την Αίγυπτο. Η εκμετάλλευση του φυσικού πλούτου θα οδηγήσει σε καλύτερες μέρες.

Θέλω να συγχαρώ την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της Κύπρου, τους αξιωματικούς, τους υπαξιωματικούς και τους οπλίτες, τους εθνοφύλακες για την πραγματικά μεγαλειώδη παρέλαση, αλλά παράλληλα για την τεράστια επιτυχία της αναδιοργάνωσης της Εθνικής Φρουράς.

Ένα ανεξάρτητο κράτος έχει τη δυνατότητα να προστατεύει την κυριαρχία και την εδαφική του ακεραιότητα.

Για την Ελλάδα η Κύπρος δεν είναι ποτέ μακριά. Θα συνεχίσουμε μαζί με την κυπριακή ηγεσία για να βρούμε μια λύση στο Κυπριακό, να απελευθερωθούν τα κατεχόμενα εδάφη, να αποχωρήσουν οι στρατοί κατοχής και να ζήσει το σύνολο του κυπριακού λαού με ευημερία.

Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους πολίτες της Κύπρου για τη θερμή υποδοχή των ελληνικών δυνάμεων της ΕΛΔΥΚ αλλά και των εναέριων μέσων και να στείλω ένα μήνυμα αλληλεγγύης και ενότητας για τις καλύτερες μέρες που θα έρθουν και για την Κύπρο και την Ελλάδα».

Ερωτηθείς αν η παρουσία της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας θα έχει και συνέχεια, ο κ. Καμμένος είπε ότι «η ελληνική πολεμική αεροπορία είναι συνεχώς παρούσα και παράλληλα θα συνεχίσουν οι κοινές ασκήσεις με την κυπριακή πολεμική αεροπορία και με τρίτες χώρες. Ήδη βρισκόμαστε σε επίπεδο σχεδιασμού ασκήσεων και με το Ισραήλ, και με την Αίγυπτο, αλλά και με ευρωπαϊκές χώρες. Βεβαίως και θα συνεχιστεί».