Καμένη γη αφήνει πίσω του ο Χριστόφιας…

Δύσκολο και βαρύ το φορτίο του επόμενου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας. Θα παραλάβει τα ηνία μιας χώρας που παραπαίει οικονομικά.

Η σημερινή κατάσταση ίσως είναι η χειρότερη που έχει γνωρίσει η Κύπρος από το 1974, όταν οι Τούρκοι εισέβαλαν στο νησί λεηλατώντας και καταστρέφοντας την οικονομία της και όχι μόνο. Και κανείς δεν είναι σε θέση να αποκλείσει ότι μπορεί να έρθουν και χειρότερα.

Πολλά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η Κύπρος, θα μπορούσαν να έχουν χτυπηθεί στην ρίζα τους, πριν από περίπου δυο χρόνια από την κυβέρνηση του Δημήτρη Χριστόφια. Ωστόσο, ο σημερινός Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και η παρέα του ΑΚΕΛ προτίμησαν να τα αφήσουν να χρονίζουν, μεταθέτοντας έτσι την λύση τους στον επόμενο Πρόεδρο.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο διάδοχος του Δημήτρη Χριστόφια, θα παραλάβει «καμένη γη», δεδομένης της κρισιμότητας της οικονομικής κατάστασης της χώρας και αυτό ανεξάρτητα από το ποιοι θα της δανείσουν τα κεφάλαια που χρειάζεται για να βγει από το τούνελ της κρίσης.

Τα έχουν καταλάβει άραγε όλα αυτά ο Δημήτρης Χριστόφιας και τα παιδιά του ΑΚΕΛ; Ο κυπριακός λαός, πάντως, ήδη εδώ και αρκετό καιρό γνωρίζει τους υπαίτιους της οικονομικής καταστροφής της Κύπρου..