Καλοδεχούμενος και απαραίτητος ο έλεγχος του Γενικού Ελεγκτή

Ο Δήμαρχος Ανδρέας Λουρουτζιάτης, δήλωσε ότι οι  έλεγχοι που γίνονται από το Γενικό Ελεγκτή της Δημοκρατίας στους Δήμους αποτελούν ευκαιρία για προσήλωση στη χρηστή διοίκηση, τη σωστή και αποτελεσματική διαχείριση των χρημάτων των δημοτών,  σημειώνοντας ότι καθημερινός έλεγχος γίνεται σε όλα τα τμήματα μέσα από εσωτερικές διαδικασίες.

Σε ερώτηση κατά πόσον η Λάρνακα έχει τίποτε να φοβηθεί από τον Γενικό Ελεγκτή της Δημοκρατίας, ο Ανδρέας Λουρουτζιάτης είπε πως «ο έλεγχος που πρέπει να γίνεται είναι καλοδεχούμενος και απαραίτητος. Ο Γενικός Ελεγκτής ελέγχει ετήσια τη λειτουργία των Δήμων μεταξύ των οποίων και τη Λάρνακα ως ένα από τους μεγάλους Δήμους».

Επιπλέον, συνέχισε, «λόγω της συγκεκριμένης υπόθεσης με το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Πάφου, ο Γενικός Ελεγκτής θα ελέγξει και όλα τα Συμβούλια όλων των Δήμων και Κοινοτήτων. Η ενέργεια αυτή είναι μια ευκαιρία για όλους ώστε να είναι προσηλωμένοι σ’ αυτό που λέγεται απ’ όλους, ότι δηλαδή πρέπει να υπάρχει χρηστή διοίκηση, σωστή και αποτελεσματική διαχείριση των χρημάτων».

Ο Δήμος Λάρνακας, πρόσθεσε ο κ. Λουρουτζιάτης «έχει αγοράσει υπηρεσίες Εσωτερικού Ελεγκτή γιατί πρώτοι εμείς θέλουμε να βελτιώσουμε τις διαδικασίες μας και τον τρόπο λειτουργίας μας. Σίγουρα ένας ιστορικός Δήμος όπως η Λάρνακα, δια μέσου των χρόνων, χρειάζεται βελτίωση και επανακαθορισμό των διαδικασιών γιατί τα δεδομένα αλλάζουν συνεχώς».

Είπε ακόμα ότι «μέσα από τον Εσωτερικό Ελεγκτή που έχει ο Δήμος Λάρνακας και από την Επιτροπή Ελέγχου του Δήμου, η οποία αποτελείται από μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, γίνεται ο απαραίτητος καθημερινός έλεγχος σε όλα τα τμήματα».

Ο Αντρέας Λουρουτζιάτης σημείωσε επίσης ότι «ο Δήμος Λάρνακας χωρίς φόβο, με πολύ πάθος και διάθεση εργάζεται για το καλό της πόλης. Δεν σηκώνουμε τα χέρια για να μην παίρνουμε αποφάσεις, αλλά σηκώνουμε τα μανίκια για να παίρνουμε αποφάσεις, οι οποίες να είναι και νομικά σωστές, αλλά και μέσα στα πλαίσια της σωστής λειτουργίας».