Καλιφόρνια: Ζώα κάηκαν ζωντανά από τον πύρινο εφιάλτη… (Photos)

Αβοήθητες γάτες, σκύλοι και κουνέλια είναι μόνο μερικά από τα ζώα που βρήκαν τραγικό θάνατο στην προσπάθειά τους να σωθούν από τις πυρκαγιές στην Καλιφόρνια.

Τόσο κατοικίδια όσο και άγρια ζώα παγιδεύτηκαν μέσα στις φλόγες και βρέθηκαν απανθρακωμένα στα δάση της Καλιφόρνιας.

Αβοήθητες γάτες, σκύλοι και κουνέλια είναι μόνο μερικά ζώα που βρήκαν τραγικό θάνατο στην προσπάθειά τους να σωθούν από τις πυρκαγιές στην Καλιφόρνια. Αβοήθητες γάτες, σκύλοι και κουνέλια είναι μόνο μερικά ζώα που βρήκαν τραγικό θάνατο στην προσπάθειά τους να σωθούν από τις πυρκαγιές στην Καλιφόρνια.

Ηδη οι διασώστες έχουν διασκορπιστεί στην καμμένη γη απ΄όπου πέρασε η πύρινη λαίλαπα μήπως βρουν κάποιο ζώο που να έχει επιβιώσει, ώστε να του προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες.

Ο μέχρι τώρα απολογισμός των νεκρών ανθρώπων είναι 50, ενώ από αυτούς οι 48 έχασαν την ζωή τους στο βόρειο τμήμα της.

Από τις φωτογραφίες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου σοκ προκαλεί αυτή με το άλογο που βρέθηκε παγιδευμένο σε μία πισίνα στην συνοικία Παραντάις.

Το άλογο βρέθηκε παγιδευμένο στο κάλυμμα της πισίνας και έτρεμε.

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει και αυτή η γάτα, η οποία έμελλε να γίνει το σύμβολο της πύρινης κόλασης στην Καλιφόρνια.

Βρέθηκε απανθρακωμένη να αναπνέει με δυσκολία στην πόλη Παραντάις, ωστόσο λίγες ώρες αργότερα, η Μπιλιγκερλ, όπως είναι το όνομά της, κατέληξε στα τραύματά της.

Η άτυχη γάτα είναι ωστόσο μόνο ένα από τα εκατοντάδες ζώα, αδέσποτα και κατοικίδια που απανθρακώθηκαν στην Καλιφόρνια.

Ενα ελάφι βρέθηκε εντελώς απανθρακωμένο στον δρόμο, ενώ ο ακριβής αριθμός των ζώων που έχουν χάσει την ζωή τους είναι αδιευκρίνιστος.

Ήδη πολλοί διάσημοι έχουν κινητοποιηθεί ώστε να βοηθήσουν να σωθεί η άγρια ζωή.

Πρώτη μάλιστα η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός Σάντρα Μπούλοκ δώρισε 100.000 δολάρια σε οργανώσεις και καταφύγια με σκοπό τη διάσωση των ζώων.