Κακόβουλες και υποβολημιαίες οι φήμες για νέο κούρεμα καταθέσεων λόγω τάχα νόμου για την προστασία της κύριας κατοικίας

Δηλώσεις κ.Γιώργου Περδίκη, Γενικού Γραμματέα Κινήματος Οικολόγων

Κακόβουλες και υποβολημιαίες οι φήμες για νέο κούρεμα καταθέσεων λόγω τάχα νόμου για την προστασία της κύριας κατοικίας. Η κυβέρνηση να καταθέσει άμεσα το ολοκληρωμένο σχέδιο προστασίας της κύριας κατοικίας.

Δυστυχώς κάποιοι στην προσπάθεια τους να πείσουν για τους κινδύνους που προκύπτουν για το τραπεζικό σύστημα σπέρνουν ψίθυρος για τάχα νέο κούρεμα καταθέσεων. Αυτή η συμπεριφορά είναι αυτοκαταστροφική. Κάποιοι στην προσπάθεια τους να κάψουν τον ψύλλο καίνε ολόκληρο το πάπλωμα. Διασπείρουν τον φόβο και την έλλειψη εμπιστοσύνης στο τραπεζικό σύστημα στο όνομα της προστασίας του.

Πόσο άραγε μπορεί να εμπιστευτεί κάποιος ένα τραπεζικό σύστημα που είναι έτοιμο να καταρρεύσει- όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση- γιατί θα ψηφιστεί ένας νόμος που προνοεί ότι σε βάθος χρόνου κάποιες εκποιήσεις μικρών κατοικιών θα ανασταλούν για να δοθεί μία ανάσα σε περιορισμένο αριθμό δανειοληπτών;

Καλούμε την κυβέρνηση και όσους την ακολουθούν να σταματήσουν τον ψίθυρο και την κινδυνολογία. Πρόκειται για μια μορφή καταστροφικού λαϊκισμού που πρέπει να σταματήσει αμέσως.

Αντί η κυβέρνηση να προκαλεί πανικό και να υποσκάπτει το κύρος και την αξιοπιστία του τραπεζικού συστήματος καλείται να καταθέσει μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη το ολοκληρωμένο πλαίσιο προστασίας της κύριας κατοικίας που υποσχέθηκε πριν από 12 μήνες και που ακόμα και πριν λίγες μέρες ο ίδιος ο Πρόεδρος χαρακτήρισε ως πρώτη προτεραιότητα.