Και τέταρτος νεκρός στα επεισόδια στην Τουρκία

Ο Ετχέμ Σαρίσιουλουκ έχασε τη μάχη για τη ζωή μετά τον τραυματισμό του στην πλατεία Κιζιλάι της Άγκυρας, θέατρο συγκρούσεων μεταξύ των διαδηλωτών για το πάρκο Γκεζί και της αστυνομίας.

Το θάνατό του ανακοίνωσε ο μεγαλύτερος αδερφός του Μουσταφά Σαρίσιουλουκ. Πρόκειται για τον τέταρτο θάνατο από τότε που ξεκίνησαν στην Τουρκία οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας και οι συγκρούσεις με την αστυνομία, εδώ και δύο περίπου εβδομάδες. Σύμφωνα με τον Μουσταφά, οι γιατροί ανακοίνωσαν στην οικογένεια ότι ο Ετχέμ είναι κλινικά νεκρός. Είχε τραυματιστεί στον κεφάλι, η κατάστασή του δεν του επέτρεπε να υποβληθεί σε επέμβαση και νοσηλευόταν  στη μονάδα εντατικής παρακολούθησης, όπως γράφει η Χουριέτ.

Ο δικηγόρος της οικογένειας Καζίμ Μπαϊρακτάρ ανέφερε ότι στον εγκέφαλο του Ετχέμ εντοπίστηκε τμήμα κανονικής σφαίρας κι αυτό έχει καταγραφεί στην έκθεση της τομογραφίας. Υπάρχουν, πρόσθεσε, και φωτογραφίες που δείχνουν πως το θύμα πυροβολήθηκε από αστυνομικό και κατηγόρησε την αστυνομική διεύθυνση Άγκυρας ότι γνωρίζει ποιός είναι ο αστυνομικός που τον πυροβόλησε αλλά τον κρύβει.