Καιρός: Χαμηλή πίεση επηρεάζει τη περιοχή, με έντονες βροχοπτώσεις

Η κίτρινη προειδοποίηση που εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας, έχει ισχύ μέχρι τις 3 το απόγευμα σήμερα και αναμένονται  καταιγίδες, χαλάζι και ένταση βροχόπτωσης που ενδέχεται να ξεπεράσει τα 35 χιλιοστόμετρα ανά ώρα.

Αναλυτικά η πρόγνωση:

Χαμηλή πίεση θα επηρεάζει την περιοχή, μέχρι το βράδυ της Τετάρτης, ενώ στη συνέχεια αναμένεται ασθενής ψηλή πίεση.

Σήμερα, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, στις οποίες πιθανό να πέσει και χαλάζι.

Από αργά το απόγευμα, αναμένεται σταδιακή βελτίωση του καιρού. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέτριοι, 4 μποφόρ, αλλά αρχικά στα παράλια, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Σε καταιγίδα δυνατό να πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη, αλλά σταδιακά μετά το μεσημέρι θα καταστεί λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 21 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 22 στα παράλια και στους 12 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο βράδυ, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος, ενώ αρχικά δεν αποκλείεται να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα νοτιοανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς και παροδικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη.

Την Πέμπτη, την Παρασκευή και το Σάββατο ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος, ενώ δεν αποκλείεται να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά άνοδο κατά το τριήμερο, για να κυμανθεί λίγο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.