Καιρός: Σαββατοκυρίακο με 29 βαθμούς και αραιή σκόνη

Καιρός: Σαββατοκυρίακο με 29 βαθμούς και αραιή σκόνη

Με ζέστη αλλά και αραιή σκόνη ο καιρός το Σαββατοκυρίακο, σύμφωνα με τη Μετεωρολογική υπηρεσία.

Αναλυτικά η πρόγνωση:

Σχετικά θερμή αέρια μάζα επηρεάζει την περιοχή. Στην ατμόσφαιρα δυνατό να παρατηρείται, κατά διαστήματα, αραιή σκόνη.

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ νεφώσεις που θα αναπτύσσονται, στα ορεινά το απόγευμα, δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά μέχρι ανατολικοί, ασθενείς και τοπικά μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη, στα προσήνεμα και ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη στα υπόλοιπα παράλια.

Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 29 βαθμούς στο εσωτερικό και στα νότια παράλια, γύρω στους 28 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 22 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά μέχρι νοτιοανατολικοί, ασθενείς και στα ανατολικά παροδικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη, ενώ στα δυτικά και στα νότια θα καταστεί ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 14 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 18 στα ανατολικά και τα νοτιοανατολικά παράλια, γύρω στους 16 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 11 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Κυριακή και τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά παροδικά θα παρατηρούνται αυξημένες, κυρίως ψηλές, νεφώσεις. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, για να παραμείνει πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Την Τρίτη, διαστήματα με κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται με αυξημένες μέσες και ψηλές νεφώσεις.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, για να παραμείνει πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές