Καιρός να παρθούν δραστικά μέτρα για το “χάος” με τη καντίνα

Από τον Ιανουάριο είχε ξεσπάσει σάλος αναφορικά με τα ευρήματα της έκθεσης του  Γενικού Ελεγκτή, για το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας και ειδικότερα για την περιβόητη καντίνα του Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Μέσα στο «χάος” λοιπόν που βρήκε, αποκαλύφθηκε στα καθυστερημένα έσοδα και το αντίτιμό της χρήσης της καντίνας του νοσοκομείου που φτάνει στο 1.383.026 ευρώ.

Εκτός από το ποσό αυτό, η καντίνα χρωστά επίσης σε φόρο προστιθέμενης αξίας, στην αρχή ηλεκτρισμού και στην υδατοπρομήθεια.

Δηλαδή τι πληρώνει τόσα χρόνια; Μήπως δεν πληρώνονται για τα είδη που πουλάνε όλη μέρα; όχι βέβαια.  Ο καφετζής του Νοσοκομείου, δεν σερβίρει μόνο καφέ αλλά πουλά και διάφορα άλλα είδη πρώτης ανάγκης. Και πολλές φορές είχαν γίνει παράπονα για εξωφρενικές τιμές στα προιόντα που πουλά.

Τόσα χρόνια γιατί το δημόσιο δεν εισέπραξε τα καθυστερημένα ενοίκια και το Φ.Π.Α.;

Το δημόσιο πρέπει επειγόντως να κινηθεί και να εισπράξει όλα αυτά τα χρήματα που οφείλονται εδώ και τόσο καιρό. Αν χρωστούσε στο κράτος κάποιος άλλος, ένα δύο – χιλιάδες ευρώ, θα «σκίζονταν” να τα εισπράξουν.

Θα τον είχαν στο stop -list να μην μπορει να ταξιδέψει.. Και στη τελικά θα τον έβαζαν και φυλακή όπως έβαλαν κι άλλους για 500 και 1000 ευρώ.

Δεν γίνεται να υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Τι συμβαίνει με το καθεστώς ιδιοκτησίας της καντίνας του νοσοκομείου και δεν πληρώνει σχεδόν τίποτα;

Όπως προκύπτει από την έκθεση του Γενικού Ελεγκτή, από το 2015 γίνονται προσπάθειες για να φύγει ο ενοικιαστής χωρίς αποτέλεσμα.

Όποιος και να είναι ο διαχειριστής της καντίνας του Νοσοκομείου, το κράτος οφείλει να πάρει δραστικά μέτρα.

Ή μήπως αυτός ο κύριος είναι υπέρανω του νόμου;