Καιρός: Αλλάζει το σκηνικό από αύριο, με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας

Καιρός: Αλλάζει το σκηνικό από αύριο, με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας

Σύμφωνα με τη πρόγνωση της Μετεωρολογικής υπηρεσίας, ασθενής χαµηλή πίεση αρχίζει να επηρεάζει την περιοχή, ενώ σχετικά ψυχρή αέρια µάζα αναµένεται από αύριο, Τρίτη.

Σήµερα, θα παρατηρούνται κατά διαστήµατα τοπικά αυξηµένες νεφώσεις. Νωρίς το πρωί θα παρατηρείται τοπική αραιή οµίχλη ή οµίχλη και χαµηλή νέφωση, που σταδιακά θα διαλυθούν. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, αρχικά ασθενείς, 3 µποφόρ, για να καταστούν σταδιακά µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 23 βαθµούς στο εσωτερικό, στους 20 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 21 στα υπόλοιπα παράλια και στους 15 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός θα είναι αρχικά µερικώς συννεφιασµένος αλλά σταδιακά θα καταστεί κατά διαστήµατα κυρίως συννεφιασµένος και αναµένονται µεµονωµένες βροχές ή καταιγίδα, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια. Τοπικά, στα νότια και τα ανατολικά παράλια, καθώς και στο εσωτερικό, αναµένεται να σχηµατιστεί αραιή οµίχλη και χαµηλή νέφωση. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς και τοπικά µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά µέχρι λίγο ταραγµένη, στα υπήνεµα, αλλά στα υπόλοιπα παράλια θα παραµείνει λίγο ταραγµένη.

Την Τρίτη, ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και παροδικά συννεφιασµένος, µε τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες. Τοπικά, στα ψηλότερα ορεινά, αναµένεται χιόνι ή χιονόνερο. Το βράδυ ο καιρός σταδιακά θα βελτιωθεί.

Την Τετάρτη και την Πέµπτη, διαστήµατα µε κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται µε συννεφιά, ενώ κατά διαστήµατα αναµένονται µεµονωµένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται και µεµονωµένη καταιγίδα, καθώς και παροδική χιονόπτωση στα ψηλότερα ορεινά.

Η θερµοκρασία θα σηµειώσει αισθητή πτώση την Τρίτη, για να κυµανθεί κάτω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές, ενώ στη συνέχεια δεν αναµένεται αξιόλογη µεταβολή.