Ελλάδα -Κορωνοϊός: Σήμερα οι αποφάσεις για εκκλησίες και Θεία λειτουργία

Ελλάδα -Κορωνοϊός: Σήμερα οι αποφάσεις για εκκλησίες και Θεία λειτουργία

Η Ιερά Σύνοδος θα συνεδριάσει σήμερα υπό τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμα σε διευρυμένη μορφή με τους Μητροπολίτες της Αττικής, για να συζητήσει τον δραστικό περιορισμό των λειτουργιών ακόμα και αναστολή όλων των Ακολουθιών.

Μετά την τηλεφωνική επικοινωνία του Αρχιεπισκόπου με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο πλαίσιο του περιορισμού του κορωνοιού, αναμένεται να συζητηθεί ο τρόπος συντόμευσης των λειτουργιών και το άνοιγμα των ναών συγκεκριμένες ώρες για το άναμα ενός κεριού.

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη την Παρασκευή στο πλαίσιο της οποία του ανέλυσε όλα τα επιστημονικά δεδομένα και τους αυξημένους κινδύνους που προκύπτουν.

Ο πρωθυπουργός που έχει ζητήσει τη συνδρομή του Αρχιεπισκόπου πήρε ως απάντηση το ξεκάθαρο στίγμα να προχωρήσει η Εκκλησία προς την κατεύθυνση της αποφυγής των μαζικών συναθροίσεων στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και οι εκκλησίες.

Σήμερα,  Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί νέα συνεδρίαση της διαρκούς Ιερά Συνόδου , και ενδέχεται να υπάρχει διευρυμένη συμμετοχή με Μητροπολίτες και από το λεκανοπέδιο Αττικής.

Ο Αρχιεπίσκοπος και οι συνοδικοί Μητροπολίτες σκέφτονται σοβαρά το ενδεχόμενο το του δραστικού περιορισμού ακόμα και της αναστολής όλων των Ακολουθιών για τις επόμενες δύο εβδομάδες. Αν ληφθεί αυτή η απόφαση αύριο για αναστολή , η κυριακάτικης Θεία Λειτουργία θα τελείται κεκλεισμένων των θυρών με την συμμετοχή ενός ψάλτη και ενός κληρικού.

Οι εκκλησίες θα παραμείνουν ανοιχτές για κάποιες ώρες μέσα στην ημέρα για ατομική λατρεία και για το άναμα ενός κεριού.

Check Also

Βατόπουλος: Επανάληψη του σεναρίου της μετάλλαξης Δέλτα η Omicron με περισσότερα κρούσματα και βαριές νοσήσεις

Για την πορεία της πανδημίας στην χώρα μας επ αφορμής και της εμφάνισης της μετάλλαξης …

Βασιλακόπουλος: Ο ιός θα εξακολουθήσει να μεταλλάσσεται -Ας είναι η παραλλαγή «όμικρον» κίνητρο για να εμβολιαστούμε

Ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος κάλεσε τους πολίτες να εμβολιαστούν προκειμένου να είναι προστατευμένοι και από τη …