“Καίει” την Αθήνα η κόντρα με τους δικαστές

Και ενώ για τον κ. Σαμαρά φαίνεται να ισχύει το «έξω πάμε καλά», για την κυβέρνησή του στο εσωτερικό της Ελλάδας τα μέτωπα είναι πολλαπλά και δυσεπίλυτα: Το τελευταίο «χτύπημα» ήρθε από του Εισαγγελείς οι οποίοι απολύτως εναρμονισμένοι με την απόφαση των Δικαστών αποφάσισαν χθες να παρατείνουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι τις 19 Ιανουαρίου…

Θα κατεβαίνουν πλέον από τις έδρες τους από τις 12:00 έως τις 15:00 –διαμαρτυρόμενοι για τις νέες μειώσεις που είδαν στους μισθούς τους λόγω των περικοπών στα ειδικά μισθολόγια από το νέο μνημόνιο. Οι εκκλήσεις του κ. Ρουπακιώτη έπεσαν στο κενό και το δικαστικό σώμα βρίσκεται πλέον απέναντι στην κυβέρνηση ,κάτι που προκαλεί μεγάλους πονοκεφάλους στο Πρωθυπουργικό επιτελείο.

Η πρόσφατη απόφαση του Πρωτοδικείου για το χαράτσι της ΔΕΗ που έβαλε φωτιές αποτελεί ένα μόνο δείγμα για το τι θα επακολουθήσει σε αυτή τη «σχέση»: Ήδη ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας αφήνοντας σαφείς αιχμές για τη συγκεκριμένη απόφαση έδωσε εντολή στη ΔΕΗ να την… παραβλέψει και να συνεχίσει να το εισπράττει μέσω των λογαριασμών της.

Η απόφαση των δικαστών και εισαγγελέων για συνέχιση των κινητοποιήσεων έρχεται λίγες μόνον ημέρες έπειτα από τη συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Η κυβέρνηση που βλέπει μεγάλες και κρίσιμες υποθέσεις να παραπέμπονται στις ελληνικές καλένδες λόγω των κινητοποιήσεων, έχει ελάχιστα περιθώρια ελιγμών αν και ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες από την Αθήνα αναφέρουν πως ήδη το οικονομικό επιτελείο επεξεργάζεται διάφορες λύσεις για ενίσχυση των εισοδημάτων τους –ανοίγοντας όμως έτσι ουσιαστικά τον ασκό του Αιόλου και για άλλες «ειδικές» κοινωνικές ομάδες που επλήγησαν από τις νέες περικοπές.