Κίνημα Οικολόγων: “Με την επιστροφή στις αγορές να στηριχθεί η ανάπτυξη”

Θετικά κρίνει το Κίνημα Οικολόγων τις πληροφορίες για επιστροφή στις αγορές, ωστόσο εκφράζει και ανησυχίες, καθώς θα πρέπει να υπάρξει αντιστάθμιση με την ανάπτυξη.

Ο Δρ. Αντρέας Μασούρας, μέλος της ΚΕ των Οικολόγων δήλωσε σε διάσκεψη Τύπου στα γραφεία του Κινήματος ότι “το μεγάλο ποσό του εσωτερικού δανεισμού το οποίο αποτελεί αγκάθι για τη πορεία της οικονομίας, ναι μεν πρέπει να αντιμετωπιστεί με δανεισμό αλλά κάτω από τις σωστές προϋποθέσεις όπως είναι το χαμηλό επιτόκιο και το ύψος του δανεισμού να είναι το αυστηρά απαιτούμενο”.

Κάλεσε την Κυβέρνηση να προωθήσει την πραγματική και πράσινη ανάπτυξη ταυτόχρονα με την επάνοδο στις αγορές, ώστε να υπάρξει ουσιαστική βελτίωση της οικονομίας .

Εξάλλου η Εκπρόσωπος του Κινήματος Ελένη Χρυσοστόμου εξέφρασε τη δυσαρέσκεια των Οικολόγων για το ότι στη σύσκεψη την οποία συγκάλεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για την οικονομία στις 24 Ιουνίου, έχουν καλεστεί μόνο τα τέσσερα μεγάλα κόμματα.

“Μπορεί το γεγονός ότι δεν κληθήκαμε από τον Πρόεδρο σε αυτή τη σύσκεψη, να αποτελεί μία έμμεση αναγνώριση των πολιτικών ευθυνών. Δεν καλέστηκαν οι Οικολόγοι γιατί προφανώς αναγνωρίζεται ότι δεν ευθύνονται για την καταστροφή της οικονομίας”, είπε η κ. Χρυσοστόμου.

Τόνισε ότι οι Οικολόγοι θέλουν να συμβάλουν στη λύση του προβλήματος και απαιτούν επιτέλους τιμωρία των ενόχων, χωρίς να υπάρξει άλλη ολιγωρία.

Kυπριακό-Δηλώσεις Ερογλου

Για ρεσιτάλ παραπληροφόρησης και προπαγάνδας από τον Ντερβίς Ερογλου, μίλησε εξάλλου η κ. Χρυσοστόμου, σημειώνοντας ότι “οι συνεχόμενες απειλές για τελευταία ευκαιρία επίλυσης του Κυπριακού , η πίεση για ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα και η υπόσκαψη της Κυπριακής Δημοκρατίας πρέπει να προβληματίσουν τη Κυβέρνηση”.

“Εμείς επιμένουμε ότι πρέπει να υπάρξει μια διπλωματική εκστρατεία σε όλα τα κέντρα αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και Αμερικής για τη σωστή ενημέρωση της πραγματικής διάστασης του Κυπριακού προβλήματος, που είναι η εισβολή και κατοχή μιας χώρας μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τη Τουρκία, πρόταση την οποία θα καταθέσουμε και στην επικείμενη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου”, δήλωσε η κ. Χρυσοστόμου.

Λειτουργία στην Κυθρέα

Εξάλλου για την άρνηση των κατοχικών αρχών να επιτρέψουν τη τέλεση λειτουργίας στη Κυθρέα στις 17 Ιουλίου, η κ. Χρυσοστόμου είπε ότι η άρνηση του ανθρώπινου δικαιώματος και η καταστροφή της πολιτιστικής και θρησκευτικής μας κληρονομιάς, `πρέπει να καταδικαστεί άμεσα στην ΕυρωπαϊκήΈνωση και το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ”.