Κίνημα Οικολόγων: Δεν είναι ώρα για διχόνοια – Δεν στηρίζουμε την απόφαση

Η Εκπρόσωπο Τύπου του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, Ελένη Χρυσοστόμου εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την απόφαση του Eurogroup, την οποία και δεν στηρίζει το Κίνημα.

Συγκεκριμένα αναφέρεται πως το Κίνημα έπειτα από πολύωρη συνεδρίαση αποφάσισε πως: “Θεωρούμε ότι η απόφαση αποτελεί μια αρνητική εξέλιξη. Από τη μελέτη των επιπτώσεων στην Κυπριακή Οικονομία συνάγεται ότι το σύνολο των μέτρων που περιλαμβάνονται στην απόφαση δεν εξασφαλίζει τη σωτηρία της Κυπριακής Οικονομίας. Αντίθετα οι επιπτώσεις στον απλό πολίτη και τον εργαζόμενο, αναμένονται να είναι βαρειές και θα προστεθούν στις δοκιμασίες που ήδη υφίσταται αυτός ο λαός”.

Επιπλέον αναμένουν: “Την πλήρη και ενδελεχή ενημέρωση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην αποψινή του συνάντηση με τους Αρχηγούς των Κομμάτων. Υπάρχουν πολλά θέματα που χρήζουν διευκρίνησης. Στη συνάντηση θα καταθέσουμε και μια δέσμη εισηγήσεων και θέσεων του Κινήματος ως εναλλακτική πρόταση έναντι της απόφασης του Eurogroup”.

Ενώ εκφράζεται και η ανησυχία του Κινήματος: ” Για τις άμεσες επιπτώσεις στην οικονομία μετά από την απόφαση του Eurogroup. Σημειώνουμε την απουσία μέτρων ανάπτυξης που θα απαβλύνουν τα πολλαπλά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί, όπως την ανεργία ιδιαίτερα των νέων. Επίσης ανησυχούμε για τις κοινωνικές επιπτώσεις των μέτρων και τις επιπτώσεις στην πραγματική οικονομία”.

Τέλος κλείνει με ένα ενωτικό μήνυμα: “Όμως δεν είναι ώρα για αντιπαραθέσεις και διχόνοια. Είναι η ώρα για την επίτευξη της μέγιστης δυνατής ενότητας της πολιτικής ηγεσίας και το λαού”.