Κίνα: Τα ταχύτερα στον κόσμο… γίνονται ακόμα γρηγορότερα!

Καθώς είναι ήδη τα ταχύτερα στον κόσμο, τα «τρένα- σφαίρες» της Κίνας πρόκειται να ταξιδεύουν ακόμη πιο γρήγορα εάν η ασιατική χώρα υλοποιήσει τα σχετικά της σχέδια.

Η China Railway Corp. μελετά τη λήψη μέτρων για την περαιτέρω αύξηση του ρυθμού των τρένων μεγάλης ταχύτητας, σύμφωνα με τον Qi Yanhui, αναπληρωτή επικεφαλής του τμήματος τεχνολογίας και πληροφοριών αυτόυ του κρατικού φορέα εκμετάλλευσης. Μια νέα γενιά ατμομηχανών που έκανε ντεμπούτο πέρυσι έφτασε τα 350 χιλιόμετρα την ώρα, καθιστώντας τα τρένα αυτά, τα ταχύτερα στον κόσμο σε δρομολόγια μεγάλων αποστάσεων.

“Υπάρχει σίγουρα ένα σχέδιο, αλλά είναι δύσκολο να πεις πότε θα ολοκληρωθεί”, δήλωσε ο Qi σε ενημέρωση που έκανε στα ΜΜΕ τη Δευτέρα στο Πεκίνο, προσθέτοντας ότι οποιαδήποτε αύξηση της ταχύτητας θα χρειαζόταν ουσιαστικές δοκιμές και θα πρέπει να δικαιολογείται από τη ζήτηση.

Ο Κινέζος δισεκατομμυριούχος αυτοκινήτων Li δείχνει να στρέφεται προς τα «υπερηχητικά» τρένα

Η Κίνα, είναι η χώρα με το μεγαλύτερο σιδηροδρομικό δίκτυο υψηλών ταχυτήτων στον κόσμο, το οποίο εκτείνεται στα 25.000 χιλιόμετρα, κι έχει καταστεί δοκιμαστικό έδαφος για φουτουριστικές μεταφορές. Ο όμιλος Zhejiang Geely Holding Group του δισεκατομμυριούχου στον τομέα των αυτοκινήτων Li Shufu συνεργάστηκε με την κρατική εταιρεία China Aerospace Science and Industry Corp. τον περασμένο μήνα για να διερευνήσει την έννοια των “υπερηχητικών αμαξοστοιχιών”. Η Hyperloop Transportation Technologies Inc., με έδρα την Καλιφόρνια, έχει επίσης δημιουργήσει μια κοινή επιχείρηση στο Guizhou, μια ορεινή επαρχία στη νοτιοδυτική Κίνα, για να κατασκευάσει μια δοκιμαστική πίστα για υπερσύγχρονα τρένα.