Κίνα: Σκότωσε την γυναίκα του και την έκλεισε στο ψυγείο για τρεις μήνες

Ομολόγησε το έγκλημα του άνδρας από την Κίνα, ο οποίος δολοφόνησε την γυναίκα του και έκρυψε το άψυχο σώμα της στο ψυγείο για τρεις μήνες.

Ο 30χρονος Zhu Xiaodong αντιμετωπίζει κατηγορίες για στραγγαλισμό της γυναίκας του Yang Liping στις 18 Οκτωβρίου του 2016, στο σπίτι τους στη Σαγκάη, ύστερα από έναν καβγά. Μετά τη δολοφονία, τύλιξε το νεκρό σώμα της σε ένα κόκκινο κάλυμμα και το έκρυψε στο ψυγείο στο μπαλκόνι για 105 ημέρες. Το ίδιο διάστημα εμφανιζόταν σαν να ήταν η γυναίκα του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και έστελνε γραπτά μηνύματα στους γονείς της και σε φίλους.

Ο Zhu παραδόθηκε στην αστυνομία την 1η Φεβρουαρίου αφότου κάλεσε τους γονείς του για δείπνο και ομολόγησε την ενοχή του. Στο δικαστήριο, ο Zhu ομολόγησε και δήλωσε έτοιμος να δεχθεί κάθε τιμωρία που προβλέπει ο νόμος. Η οικογένεια της Yang πιστεύει πως πρόκειται για έγκλημα προμελετημένο και απαίτησε δικαιοσύνη ζητώντας την πιο βαριά τιμωρία για τον δράστη.

«Δεν σκότωσε την κόρη μου σε μια ανεξέλεγκτη στιγμή, το είχε σχεδιάσει» δήλωσε ο πατέρας της άτυχης 30χρονης στους δημοσιογράφους.

Μετά τον θάνατο της Yang, η οικογένειά της ανακάλυψε πως η ίδια και ο σύζυγός της είχαν κάνει αίτηση διαζυγίου. Δύο εβδομάδες πριν τον φόνο, ο Zhu είχε αγοράσει βιβλία για θανάτους και φόνους αλλά και το ψυγείο που αργότερα χρησιμοποίησε για να κρύψει τη σορό της. Ο ίδιος πάντως υποστήριξε πως το είχε αγοράσει για να αποθηκεύει κρέας για τα ερπετά, που είχε ως κατοικίδια.

Τελικά, τον περασμένο Οκτώβριο, το ζευγάρι αποφάσισε να μην πάρει διαζύγιο.

Ο Zhu είπε στη Yang πως είχε πάρει προαγωγή σε νέα θέση στο Χονγκ Κονγκ και ήθελε να εγκατασταθεί εκεί μαζί της, αν και στην πραγματικότητα ήταν εκείνη την εποχή άνεργος. Εκείνη παραιτήθηκε από τη δουλειά της- ήταν δασκάλα.

Στην επιστολή της παραίτησής της, η γυναίκα είχε γράψει -πως ο άνδρας της την είχε πείσει να παραιτηθεί. Ωστόσο στο δικαστήριο εκείνος αρνήθηκε πως την είχε πιέσει να παραιτηθεί υποστηρίζοντας πως απλώς δεν της άρεσε η δουλειά της.

Στη διάρκεια της δίκης, ο άνδρας παραδέχθηκε πως είχε δύο εξωσυζυγικές σχέσεις.

Μετά τον θάνατο της Yang, ο Zhu χρησιμοποίησε την πιστωτική της κάρτα για να αγοράσει είδη πολυτελείας, για καθημερινά έξοδά του αλλά και ταξίδια στην Κίνα και στο εξωτερικό, ξοδεύοντας συνολικά 200.000 γουάν. Είχε χρησιμοποιήσει και την ταυτότητά της για να κάνει τσεκ ιν σε ξενοδοχεία, συνοδευόμενος από διαφορετικές γυναίκες.