Κέρδισε 22 εκατομ. και κράτησε την υπόσχεση που έδωσε το 1992 στον κολλητό του να τα μοιραστούν

Μία απίθανη ιστορία από τις ΗΠΑ ανάμεσα σε δύο κολλητούς φίλους έρχεται να συγκινήσει. Ο λόγος για τους δύο φίλους Τομ Κουκ και Τζόζεφ Φίνεϊ που είχαν δώσει τα χέρια τα 1992 και υποσχέθηκαν πως εάν κάποιος από αυτούς κέρδιζε ποτέ το τζάκποτ του Powerball – οι πιθανότητες να το κερδίσεις είναι μία στα 292 εκατομμύρια – θα μοιράζονταν τα χρήματα.

Κι αυτή η υπόσχεση πραγματοποιήθηκε τον περασμένο μήνα όταν ο Κουκ αγόρασε το νικητήριο λαχνό για το τζάκποτ των 22 εκατομμυρίων δολαρίων. Όταν ο Κουν τηλεφώνησε στον φίλο του για να του πει τα ευχάριστα νέα, εκείνος δεν μπορούσε να το πιστέψει. «Μου τηλεφώνησε και του είπα: ‘Με δουλεύεις;’» λέει ο Φίνεϊ, ένας ερασιτέχνης ψαράς.

Οι δύο φίλοι μεταξύ άλλων έχουν σκεφτεί και πως θα ξοδέψουν και τα χρήματα, καθώς κανείς από τους δύο δεν έχει κάνει κάποια τρελά σχέδια για το πώς να ξοδέψει τα χρήματα, αλλά ανυπομονούν και οι δύο να απολαύσουν περισσότερο οικογενειακό χρόνο.

«Μπορούμε να αγοράσουμε ότι μας κάνει να νιώθουμε άνετα. Δεν μπορώ να σκεφτώ έναν καλύτερο τρόπο συνταξιοδότησης» είπε ο Κουκ. Και οι δύο πάντως, ανυπομονούν να ταξιδέψουν. Οι δύο φίλοι κέρδισαν μαζί 16,7 εκατομμύρια δολάρια, ενώ μετά την πληρωμή των φόρων, έλαβαν έκαστος 5,7 εκατομμύρια.