Κάστρο Ουίνδσορ: Στην ουρά πολίτες για να επισκεφθούν τον τάφο της Βασίλισσας

Κάστρο Ουίνδσορ: Στην ουρά πολίτες για να επισκεφθούν τον τάφο της Βασίλισσας

Εκατοντάδες πολίτες βρέθηκαν έξω από το Κάστρο του Ουίνδσορ για να επισκεφθούν την τελευταία κατοικία της βασίλισσας Ελισάβετ, στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, η οποία άνοιξε για το κοινό.

Σύμφωνα με το ΑP η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη. Η Anne Daley, 65 ετών, από το Κάρντιφ, και η Grace Gotharg, από την Γκάνα που ζει στο Λονδίνο, ήταν τα πρώτα άτομα στην ουρά, αφού έφτασαν στο κάστρο στις 7.30 π.μ.

Η κ. Anne Daley, από το Κάρντιφ, η οποία είπε : «Το κάστρο μοιάζει άδειο, μουντό. Κανείς δεν ζει σε αυτό. Είναι σαν να έχεις πουλήσει το σπίτι σου. Ολη η ιστορία να έχει χαθεί».

Τόσο η κα Daley όσο και η κα Gotharg ήταν υποστηρικτές της μοναρχίας για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η κυρία Daley είπε: «Ο πατέρας μου ήταν στην Ιρλανδική Φρουρά και έκανε τη στέψη. Έτσι είχα ένα ενδιαφέρον για αυτά τα θέματα από όταν ήμουν μικρό κορίτσι ».

Η κυρία Gotharg πρόσθεσε: «Είμαι από την Κοινοπολιτεία, επομένως γνώριζα τη βασίλισσα πριν έρθω εδώ».

Το πιστοποιητικό θανάτου της βασίλισσας, που εκδόθηκε από τα Εθνικά Αρχεία της Σκωτίας, (National Records of Scotland), αναφέρει ότι ως αιτία θανάτου τα « γηρατειά» Πέθανε στις 15:10 (τοπική ώρα) στο Κάστρο Μπαλμόραλ της Σκωτίας και περίπου τρεις ώρες αργότερα ανακοινώθηκε ο θάνατό της από το Μπάκιγχαμ .

Το έγγραφο υπογράφει η κόρη της πριγκίπισσα ‘Αννα, η οποία πέρασε μαζί της τις τελευταίες ώρες.