ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση ούτε θέλει ούτε μπορεί να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της ακρίβειας

ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση ούτε θέλει ούτε μπορεί να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της ακρίβειας

Ένα ακόμα εργαλείο στήριξης της κοινωνίας και της οικονομίας πρότεινε το ΑΚΕΛ

Στον πάτο των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατατάσσεται η Κύπρος στην αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Σύμφωνα με χθεσινά στοιχεία που δημοσίευσαν οι Financial Times η Κύπρος κατατάσσεται στις τελευταίες θέσεις σε ότι αφορά το ύψος των δημοσίων δαπανών για στήριξη των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων από το αυξημένο κόστος ενέργειας.

Τα στοιχεία αποτελούν τεκμήριο αυτού που η κοινωνία ζει και καταλαβαίνει όλο αυτό το διάστημα. Ότι απέναντι της έχει μια κυβέρνηση που ούτε θέλει ούτε μπορεί να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της ακρίβειας. Μια κυβέρνηση που επιμένει δογματικά να βάζει εμπόδια σε μέτρα ανακούφισης της κοινωνίας από τις αυξήσεις στα καύσιμα και τον ηλεκτρισμό.

Η κοινωνία δεν αντέχει άλλες δικαιολογίες. Για αυτό και το ΑΚΕΛ έχει προχωρήσει στην κατάθεση δυο προτάσεων νόμου για φορολόγηση των υπερκερδών στον τομέα της ενέργειας ώστε να δώσει ακόμα ένα εργαλείο για να στηριχθούν νοικοκυριά και επιχειρήσεις που γονατίζουν από την ακρίβεια. Ένα εργαλείο που εφαρμόζει ήδη η Ελλάδα και η Ιταλία, ένα μέτρο που προτείνει ο ΓΓ του ΟΗΕ στα κράτη παγκοσμίως, μια πρόταση που αναγνωρίζουν όλοι διεθνώς ότι θα πρέπει να συζητηθεί.

Όλοι εκτός από την κυβέρνηση και τον Συναγερμό στην Κύπρο.