Ιταλία: Δικαστήριο δικαίωσε τους γονείς του 35χρονου… Τέλος το χαρτζιλίκι

Τα πράγματα στη θέση τους έβαλε το ανώτατο δικαστήριο της Ιταλίας, καθώς “έκοψε” το χαρτζιλίκι από έναν 35χρονο, ο οποίος επί πέντε χρόνια είχε καταφέρει να πείσει τους δικαστές ότι οι γονείς του πρέπει να του δίνουν το μήνα 300 ευρώ, όσο εκείνος έψαχνε για δουλειά.

Το ανώτατο δικαστήριο της Ιταλία ανέτρεψε όλες τις προηγούμενες δικαστικές αποφάσεις, αναγνωρίζοντας ότι οι γονείς του 35χρονου δεν είναι υποχρεωμένοι να στηρίζουν οικονομικά τα ενήλικα τέκνα τους.

Σύμφωνα με τους «Times», ο 35χρονος Ιταλός έχει σπουδάσει δάσκαλος Μουσικής και αρνούνταν να κάνει οποιαδήποτε άλλη δουλειά, καθώς θεωρούσε πως «δεν ήταν του επιπέδου των σπουδών του». Πριν από 5 χρόνια έσυρε τους διαζευγμένους γονείς τους στα δικαστήρια, προκειμένου να εξασφαλίσει “μηνιάτικο 300 ευρώ”, όσο αναζητούσε δουλειά που να τον ικανοποιεί.

Στην αρχική υπόθεση μάλιστα, τοπικό δικαστήριο είχε συμφωνήσει ότι ο 35χρονος έπρεπε να βασιστεί στους γονείς του για τα έξοδά του, καθώς τα 18.000 ευρώ που είχε εισπράξει από δουλειά μερικής απασχόλησης δεν ήταν αρκετά. Σε νέα δική το ποσό των 300 ευρώ μειώθηκε στα 200.

Τώρα, η δικαστής του ανώτατου δικαστηρίου της Ιταλίας, Μαρία Κριστίνα Τζιάνκολα, αποφάνθηκε ότι ο 35χρονος δάσκαλος μουσικής πρέπει να εγκαταλείψει τις εφηβικές του φιλοδοξίες και να ζήσει με τα δικά του χρήματα.

Το 2019, επίσημες στατιστικές έδειξαν ότι σχεδόν το 65% των Ιταλών ηλικίας μεταξύ 18 και 34 ετών ζούσαν με τουλάχιστον έναν γονέα, ενώ το 36% των σπουδαστών άνω των 18 ετών ζούσαν ακόμα με τους γονείς τους.