Ιρλανδία: Συνελήφθη 24χρονος που μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τρεις αδερφές μέσα στο σπίτι τους

Τρεις ανήλικες αδερφές έχασαν τη ζωής τους όταν ένας 24χρονος εισέβαλλε στο σπίτι τους τις πρώτες πρωϊνές ώρες της Κυριακής στο Δουβλίνο και τις μαχαίρωσε μέχρι θανάτου.

Τα θύματα ήταν δύο δίδυμες ηλικίας 8 ετών και μία 18χρονη. Η αστυνομία του Δουβλίνου θεωρεί ότι ο νεαρός που συνελήφθη ήταν «γνωστός» των τριών αδελφών, ενώ σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες ο 24χρονος αφού μαχαίρωσε τα δίδυμα κοριτσάκια στη συνέχεια τα πέταξε από το παράθυρο.

Όπως μεταδίδουν τα βρετανικά ΜΜΕ λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης έσπευσαν στο σπίτι στην περιοχή Rossfield Estate, στο νοτιοδυτικό Δουβλίνο, όπου βρέθηκαν μπροστά στα άψυχα σώματα των τριών παιδιών, τα οποία δολοφονήθηκαν με «βίαιο, προκλητικό και τραυματικό» τρόπο.

Τα τρία παιδιά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Children’s Health Ireland όπου οι θεράποντες ιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό τους. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο ίδιο νοσοκομείο μεταφέρθηκε και ο 14χρονος αδερφός τους ο οποίος ήταν σοβαρά τραυματισμένος. Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε επίσης και η 40χρονη μητέρα τους αν και δεν τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της φονικής εφόδου.

Από τις πρώτες έρευνες της αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι τα τζάμια των παραθύρων του επάνω ορόφου του σπιτιού ήταν ανοιχτά και σπασμένα ενώ στα κουφώματα των παραθύρων διακρίνονταν κυλίδες αίματος. Παράλληλα στο επίκεντρο της εξέτασης βρέθηκε ακόμα ένα σπασμένο παράθυρο στον κάτω όροφο του σπιτιου το οποίο ήταν ανοιχτό καθώς και ένα μαύρο αυτοκίνητο που ήταν παρκαρισμένο έξω από τον τόπο του εγκλήματος.

Πώς συνελήφθη ο 24χρονος

Για τη σύλληψη του 24χρονου άνδρα οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν όπλο τέιζερ. Ο νεαρός βρέθηκε κοντά στον τόπο του εγκλήματος και έχει τεθεί υπό κράτηση βάσει του άρθρου 4 του νόμου περί ποινικής δικαιοσύνης του 1984.

Ωστόσο μέχρι τώρα οι πληροφορίες γύρω από την τριπλή δολοφονία είναι συγκεχυμένες. Και αυτό διότι σύμφωνα με αναφορές των Irish Times πιστεύεται ότι ο θάνατος των τριών παιδιών προήλθε από μαχαίρι. Ωστόσο γείτονες της οικογένειας, σύμφωνα με την Mirror, άκουσαν πυροβολισμούς, ενώ άλλοι είπαν ότι άκουσαν σειρήνες περιπολικών και ένα ελικόπτερο να πετάει πάνω από τα σπίτια τους. Την ίδια ώρα ένας μάρυτυρας είπε ότι άκουσε κραυγές μέσα από το σπίτι και μία γυναίκα να φωνάζει: «Βοηθήστε με, βοηθήστε με!».

Σε ανακοίνωσή της, η ιρλανδική αστυνομία ανέφερε πως όλοι οι εμπλεκόμενοι πιστεύεται ότι γνωρίζονταν μεταξύ τους. Την ίδια στιγμή, σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία νεκροψίας-νεκροτομής στις σορούς των παιδιών, προκειμένου να πέσει περισσότερο φως στον τρόπο με τον οποίο άφησαν την τελευταία τους πνοή.