Ινδός σκηνοθέτης: «Αν πρόκειται να πέσετε θύμα βιασμού, δώστε προφυλακτικό στον βιαστή»

Σάλο προκάλεσαν στην Ινδία οι αναρτήσεις στα social media γνωστού σκηνοθέτη ο οποίος υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ότι «ο βιασμός δεν είναι κάτι σοβαρό αλλά ο φόνος είναι αδικαιολόγητος» με αφορμή την άγρια δολοφονία μιας κτηνιάτρου στην πόλη Ιντεραμπάντ την οποία οι τέσσερις δράστες έκαψαν αφού πρώτα τη βίασαν ομαδικά.

Ο Ντανιέλ Σραβάν κάλεσε, επίσης, στις αναρτήσεις του, την κυβέρνηση «να νομιμοποιήσει τον βιασμό χωρίς βία για την ασφάλεια των γυναικών»!

Στις αναρτήσεις του -οι οποίες έχουν πλέον διαγραφεί μετά την οργή που προκάλεσαν- ο Ινδός σκηνοθέτης απευθύνθηκε και στις γυναίκες γράφοντας «αν πρόκειται να πέσετε θύμα βιασμού, δώστε προφυλακτικό στον βιαστή και συνεργαστείτε μαζί του ενώ αυτός ικανοποιεί τις σεξουαλικές του επιθυμίες. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα προσπαθήσει να σας κάνει κακό».

Η πιο οργισμένη αντίδραση ήρθε από τον λογαριασμό MeTooIndia στο Twitter στον οποίο υπήρξε ανάρτηση που ανέφερε ότι ο Ινδός σκηνοθέτης «προωθεί τον βαιασμό ως τιμωρία για τις γυναίκες. Τι πρέπει να γίνει για να είναι ασφαλείς οι γυναίκες; Πόσοι άνδρες θα γλιτώσουν τελικά;».

Σε μια παράλληλη εξέλιξη σχετική με την υπόθεση της δολοφονίας της κτηνιάτρου, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι οι τέσσερις άνδρες που είχαν συλληφθεί για τον φόνο της 26χρονης σκοτώθηκαν από πυρά αστυνομικών όταν προσπάθησαν να διαφύγουν αφού οδηγήθηκαν για αναπαράσταση στην περιοχή του άγριου εγκλήματος.