Ινδία: Ζευγάρι απέκτησε το πρώτο τους παιδί στα 70 του

Η θέληση για ένα παιδί μπορεί να κάνει θαύματα. Και φυσικά ποτέ δεν είναι αργά. Μια Ινδή γυναίκα απέκτησε το πρώτο της παιδί σε ηλικία 70 ετών, καθιστώντας την μια από τις παλαιότερες μητέρες για πρώτη φορά στον κόσμο. Η Τζιβουνμπέν Ραμπάρι και ο σύζυγός της Μαλντάρι, 75 ετών, έδειξαν με υπερηφάνεια τον γιο τους – το όνομα του οποίου δεν έχουν αποκαλυφθεί – στους δημοσιογράφους ενώ ανέφεραν ότι η σύλληψη είχε γίνει μέσω εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Η Ραμπάρι είπε ότι δεν έχει ταυτότητα για να αποδείξει την ηλικία της, αλλά επεσήμανε στους δημοσιογράφους ότι ήταν 70, κάτι που την κάνει μια από τις παλαιότερες πρώτες μητέρες στον κόσμο. Ωστόσο, μια άλλη Ινδή γυναίκα, η Εραμάτι Μανγκαγιάμα, πιστεύεται ότι είναι η μεγαλύτερη όταν απέκτησε δίδυμα κορίτσια τον Σεπτέμβριο του 2019 σε ηλικία 74 ετών.

Η Ραμπάρι και ο Μαλντάρι, από ένα μικρό χωριό που ονομάζεται Μόρα στο Γκουτζουράτ της Ινδίας, είναι παντρεμένοι εδώ και 45 χρόνια και προσπαθούν ανεπιτυχώς για ένα μωρό εδώ και δεκαετίες.

«Μια από τις πιο σπάνιες περιπτώσεις που έχω δει»
Ο Δρ Μπανουσάλι είπε: «Όταν ήρθαν για πρώτη φορά σε εμάς, τους είπαμε ότι δεν μπορούσαν να κάνουν παιδί σε τόσο μεγάλη ηλικία, αλλά επέμεναν. Ήταν μια από τις πιο σπάνιες περιπτώσεις που έχω δει».

Οι πιθανότητες μιας γυναίκας στα 70 της να μείνει έγκυος φυσικά είναι ουσιαστικά μηδενικές, επειδή οι περισσότερες γυναίκες έχουν περάσει την εμμηνόπαυση μεταξύ της ηλικίας των 40 και των αρχών των 50.

Αλλά η Αμερικανική Εταιρεία Αναπαραγωγικής Ιατρικής (ASRM) ισχυρίζεται ότι κάθε γυναίκα οποιασδήποτε ηλικίας μπορεί να μείνει έγκυος με ιατρική βοήθεια υπό την προϋπόθεση ότι έχει «φυσιολογική μήτρα», ακόμη και αν δεν έχει πλέον ωοθήκες.

Οι γιατροί χρησιμοποιούν ένα ωάριο που έχει δωρίσει μια πολύ νεότερη γυναίκα και γονιμοποιείται έξω από το σώμα χρησιμοποιώντας σπέρμα ενός άνδρα. Τελικά, το έμβρυο τοποθετείται μέσα στη μήτρα της γυναίκας με την ελπίδα ότι θα μείνει έγκυος.

Υπήρξαν αρκετές περιπτώσεις γυναικών ηλικίας 60 και 70 ετών που απέκτησαν παιδιά μέσω εξωσωματικής γονιμοποίησης στην Ινδία.

Η Εραμάτι Μανγκαγιάμα πιστεύεται ότι είναι η γηραιότερη γυναίκα στον κόσμο που γέννησε αφού υποδέχτηκε δίδυμα μέσω εξωσωματικής γονιμοποίησης σε ηλικία 74 ετών.

Η γυναίκα γέννησε δίδυμα κορίτσια σε ένα «ιατρικό θαύμα» στις 5 Σεπτεμβρίου 2019, μετά από θεραπείες εξωσωματικής γονιμοποίησης που αφορούσαν ωάριο δότη και σπέρμα του συζύγου της.

Η γηραιότερη μητέρα του κόσμου καταχωρήθηκε επίσημα από τα Ρεκόρ Γκίνες η Μαρία Ντελ Κάρμεν Μπουσάντα Ντε Λάρα, η οποία ήταν 66 ετών και 358 ημερών όταν γέννησε δίδυμα αγοράκια, τον Δεκέμβριο του 2006.