Ικανοποίηση ΣΥΡΙΖΑ για την εμφάνιση Τσίπρα στο ντιμπέιτ

Ικανοποιημένοι είναι στον ΣΥΡΙΖΑ από την εμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα στη τηλεοπτική «αναμέτρηση» με τους συνυποψήφιούς του για την προεδρία της Κομισιόν.

Όπως λένε χαρακτηριστικά από χθες το βράδυ, ο κ. Τσίπρας έχει «στείλει το μήνυμα σε εκατομμύρια Ευρωπαίων για την κατάσταση στην Ελλάδα και τις επιπτώσεις των λανθασμένων πολιτικών και της διαρκούς λιτότητας», κάλεσε δύο φορές τον υποψήφιο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Ζαν Κλοντ Γιούνκερ «να μιλήσει για τις Κάννες, αλλά απάντηση δεν πήρε», κάλεσε Γιούνκερ, Σουλτς και Φέρχοφσταντ να απαντήσουν «αν αυτό που έγινε στην Ελλάδα ήταν επιτυχία ή τραγωδία και πάλι δεν πήρε απάντηση», «μίλησε έξω από τα δόντια για τη σημερινή ηγεσία της Ουκρανίας» και το κυριότερο οι θέσεις που ανέπτυξε στο σύντομο χρόνο που είχε στη διάθεσή του «ήταν ρεαλιστικές».

Σε διαδικτυακή δημοσκόπηση της Europedecide που που είδε πριν από λίγο το φως της δημοσιότητας, ο κ. Τσίπρας φέρεται να έκλεψε τις εντυπώσεις από τους συνυποψήφιούς του με 52%. Ακολουθεί ο υποψήφιος των φιλελευθέρων Γκι Φέρχοφσταντ με 28%, η υποψήφια του Κόμματος των Πρασίνων Σκα Κέλερ με 11%, ο υποψήφιος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών Μάρτιν Σουλτς με 6% και τελευταίος ο υποψήφιος του ΕΛΚ Ζαν Κλοντ Γιούνκερ με 3% .

Στη «μάχη» του Twitter, σύμφωνα με τα στοιχεία, νικητής σε αναφορές αναδείχθηκε πάλι ο Αλέξης Τσίπρας, συγκεντρώνοντας 19.481 αναφορές, ενώ ακολούθησε ο Μάρτιν Σουλτς από τους Σοσιαλιστές με 17.118.

Μια πρώτη εκτίμηση από το Μαξίμου ήρθε από τον διευθυντή του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού Γιώργου Μουρούτη ο οποίος με μήνυμά του στο twitter σημείωσε ότι «μεγαλύτερη διαφήμιση στον Αντώνη Σαμαρά από τη σημερινή (σ.σ. χθεσινή) “ευρωπαϊκή” παρουσία Τσίπρα, δεν θα μπορούσε να υπάρξει!».

Στη ΝΔ σημειώνουν ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέφυγε επιμελώς να μιλήσει για «σκίσιμο» ή «ακύρωση» του μνημονίου, αναλώθηκε σε «κενά περιεχομένου συνθήματα», ενώ σημειώνουν χαρακτηριστικά πως, ενώ ο κ. Τσίπρας στο εσωτερικό δεν χάνει ευκαιρία να μιλά για τη διαφθορά, όταν δέχθηκε σχετική ερώτηση για τη διαφθορά στην Ευρώπη προτίμησε να απαντήσει με αναφορές στην ιταλική μαφία.

Τη Δευτέρα θα βρεθεί στην Αθήνα ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ενώ προγραμματίζεται και κοινή ομιλία των δύο.