Ικανοποίηση Αναστασιάδη-Αρχιεπισκόπου για το ενδεχόμενο ρωσικής βοήθειας

Την ικανοποίησή του για τις εξελίξεις ως προς το  νέο δάνειο από τη Ρωσία, εξέφρασε ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας και Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Νίκος Αναστασιάδης , κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στη συμβολή του Αρχιεπισκόπου… «είναι αυτό που λέμε, πολιτεία, εκκλησία, οι πάντες πρέπει να συνεργαστούμε. Αλλά και ταυτόχρονα δεν μπορώ παρά να εκφράσω την απόλυτη ευαρέσκειά μου για την απόφαση του Προέδρου Πούτιν, της Ρωσίας, να σταθεί για άλλη μια φορά στο πλευρό μας».

Ευχαρίστως συμβάλλαμε, δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος, «όπως κάναμε και παλιότερα με τον μακαρίτη τον Πατριάρχη που πάλι Πρόεδρος ήταν ο κ. Πούτιν». Τότε, ανέφερε, είχε στείλει με τον νυν Μητροπολίτη Πάφου, τότε Χωρεπίσκοπο Αρσινόης, επιστολή του στον Πατριάρχη Μόσχας ο οποίος αυθημερόν είχε ενεργήσει και έθεσε τότε η Ρωσία βέτο στο Συμβούλιο Ασφαλείας. «Πάντοτε μας εξυπηρετούν. Όπου μπορούμε να βοηθήσουμε είναι καθήκον και υποχρέωσή μας. Κάνοντας αυτό βοηθήσαμε τον τόπο, δεν είναι οποιοδήποτε άτομο, βοηθήσαμε τον τόπο και τον λαό μας».

Η συνάντηση του κ. Αναστασιάδη με τον Αρχιεπίσκοπο, εντάσσεται στα πλαίσια των τακτικών επαφών που έχουν. Συζήτησαν για την παρούσα φάση του Κυπριακού, τις προοπτικές, αλλά και τη δεινή κατάσταση που βρίσκεται το κράτος και τα άμεσα μέτρα που επιβάλλεται να ληφθούν ώστε «να μπορέσουμε με αποτελεσματικότητα να αντιμετωπίσουμε την κρίση, ιδιαίτερα την έξοδο από την κρίση», είπε ο κ. Αναστασιάδης… «Χαίρομαι να πω ότι σε πλείστα όσα θέματα είμαστε στην ίδια γραμμή πλεύσης. Δηλαδή, στην ανάγκη να υπάρξει η μέγιστη δυνατή ενότητα ώστε μέσα από μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας να γίνει κατορθωτή η αντιμετώπιση με τρόπο αποτελεσματικό των σημαντικών εθνικών προβλημάτων που η πατρίδα μας αντιμετωπίζει».

Οι θέσεις Αναστασιάδη, μας εκφράζουν πλήρως, δήλωσε ο  Αρχιεπίσκοπος . Η εκκλησία, είπε, θα του συμπαρασταθεί, γιατί αυτή τη στιγμή δεν περισσεύει κανένας. «Αν είναι δυνατόν να γίνει μια οικουμενική κυβέρνηση, να συμμετέχουν όλοι γιατί οι ώμοι του ενός δεν μπορούν να κρατήσουν αυτό το φορτίο στο σημείο που έχουμε φτάσει, από οικονομικής απόψεως και από εθνικής απόψεως».