Ιεράπετρα: Αντιδράσεις των κατοίκων για το σχέδιο “Αθηνά”

Οι κάτοικοι της Ιεράπετρας Κρήτης, αποφάσισαν την κατάληψη και το κλείσιμο της Εφορίας στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου από αύριο, στην ανοιχτή συνέλευση της Επιτροπής Αγώνα της πόλης, ως διαμαρτυρία τους για το σχέδιο “Αθηνά”.

Συγκεκριμένα στην απόφασή τους αναφέρεται πως θα προχωρήσουν: “έμπρακτα πια, σε στάση πληρωμών (εφορία, τράπεζες, ΔΕΗ, κλπ) ώστε να στείλουμε στο κράτος το μήνυμα ότι πρέπει να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του προς εμάς και τον τόπο μας αν θέλει να εισπράττει από εμάς”.

Ενώ θα στηρίξουν αποφασιστικά το Παγκρήτιο Φοιτητικού Συλλαλητήριο την Πέμπτη στο Ηράκλειο, με κινητοποίηση των κατοίκων της πόλης και όλου του νομού και θα προχωρήσουν σε συντονισμό με τις Επιτροπές Αγώνα του Αγίου Νικολάου και της Σητείας για κοινές κινητοποιήσεις το επόμενο διάστημα.

Τέλος απαιτούν: “Την πόλη που μας αξίζει, με όλες της τις υπηρεσίες, το ΤΕΙ μας -αυτό που λειτουργεί και διαπρέπει χρόνια τώρα σε αυτήν- και το νοσοκομείο της πλήρως εξοπλισμένο και λειτουργικό. Διεκδικούμε τον νομό που μας αξίζει, ένα νομό με ανάπτυξη και υποδομές”.