Ιδρύεται διεθνής σχολή ξενοδοχειακού Management

Την ίδρυση διεθνούς σχολής Ξενοδοχειακού Management,  με προπτυχιακά προγράμματα, στα πλαίσια αντίστοιχων σχολών του εξωτερικού, ανακοίνωσαν σήμερα σε κονή συνέντευξη τύπου οι Υπουργοί Τουρισμού Όλ. Κεφαλογιάννη και Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος.

Σύμφωνα με τους υπουργούς, η σχολή θα λειτουργεί στα πρότυπα επιτυχημένων σχολών του εξωτερικού και θα προσφέρει
υψηλής ποιότητας εκπαίδευση και κατάρτιση, σε έλληνες και ξένους σπουδαστές που έχουν πρόθεση να δραστηριοποιηθούν στην ξενοδοχειακή βιομηχανία, σε συνδυασμό με πρακτική άσκηση σε ξενοδοχειακές μονάδες.

Οι σπουδές θα παρέχονται και στην αγγλική γλώσσα, ώστε να προσελκύσουν σπουδαστές από την ευρύτερη
Ευρω-Μεσογειακή περιοχή αλλά και από τα Βαλκάνια και τη Ρωσία, με οικονομική συμμετοχή των σπουδαστών αυτών.

Στους αποφοίτους της σχολής, θα δίνεται η δυνατότητα περαιτέρω φοίτησης στις αντίστοιχες σχολές των ΑΕΙ και ΤΕΙ της
χώρας.

Στην συνέντευξη ανακοινώθηκε επίσης, ότι αναμορφώνεται η δευτεροβάθμια τεχνική εκπαίδευση μέσω των Τεχνολογικών Λυκείων ειδικευμένων σε τουριστικά επαγγέλματα, απελευθερώνονται και ενισχύονται τα Προγράμματα Σπουδών Κατάρτισης και Δια Βίου Εκπαίδευσης, σε διάφορους τομείς του τουρισμού και διαμορφώνονται, σε συνεργασία με το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, νέα προγράμματα κατάρτισης με τη μέθοδο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Όπως δήλωσε η κ. Κεφαλογιάννη, το υπουργείο Τουρισμού σχεδιάζει την ανασυγκρότηση των Σχολών Ξεναγών χρησιμοποιώντας τη μακρά εκπαιδευτική εμπειρία τους, στοχεύοντας στο Διεθνή εκπαιδευτικό χώρο, προσελκύοντας εκπαιδευόμενους από άλλες χώρες και προσφέροντας σπουδές και σε άλλες γλώσσες πλην της Ελληνικής.