Ιδρύει κόμμα για τις εκλογές του 2013 στην Αυστραλία ο κος Wikileaks

Την ίδρυση κόμματος που θα είναι υποψήφιο στις κοινοβουλευτικές εκλογές στην πατρίδα του την Αυστραλία μέσα στο 2013, προανήγγειλε ο ιδρυτής του Wikileaks Τζούλιαν Ασανζ. Και δεν θα μπορούσε αυτό το κόμμα παρά να λέγεται Wikileaks και όπως δήλωσε ο ίδιος, έχει ήδη εξασφαλίσει την ψήφο “μιας αξιόλογης μερίδας πολιτών”.

Σε συνέντευξή του στο Fairfax Media, ο Ασανζ που εδώ και μήνες παραμένει υπό περιορισμός στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο,  δήλωσε ότι το κόμμα του θα προωθεί φιλελεύθερες πολιτικές και κοινωνικές θέσεις. Προκειμένου να λάβει την έγκριση για να συμμετέχει στις εκλογές, το νέο κόμμα θα πρέπει να αριθμεί τουλάχιστον 500 μέλη, όπως προβλέπει το Σύνταγμα της χώρας. Αν δεν επιτραπεί στον Ασάνζ να επιστρέψει στην Αυστραλία, ένας αναπληρωματικός εκλεχθείς θα λάβει πιθανή θέση
που θα έχει κατακτήσει στη Βουλή.

Το σίγουρο ωστόσο είναι ότι ο Ασανζ θα έχει «ρεύμα» γεγονός που μπορεί να τους εξασφαλίσει έστω την είσοδο του στο Κοινοβούλιο και ίσως την πολυπόθητη ασυλία για να βγει από τον περιορισμένο χώρο της πρεσβείας του Ισημερινού, χωρίς το φόβο σύλληψης.