Ιαπωνία: 52χρονος συνεχίζει να παίζει επαγγελματικά ποδόσφαιρο… «Θα παίζω μέχρι να πεθάνω»

Επαγγελματίας ποδοσφαιριστής μέχρι… να φύγει από τη ζωή δηλώνει ο Καζουγιόσι Μιούρα ο οποίος υπέγραψε νέο συμβόλαιο με τη Yokohama FC στα 52 του χρόνια.

Ο Καζουγιόσι Μιούρα όχι μόνο υπέγραψε νέο συμβόλαιο με την Yokohama FC στα 52 του χρόνια αλλά δηλώνει σε συνέντευξή του πως θέλει να είναι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής μέχρι να φύγει από τη ζωή. Και πλέον είναι ο μοναδικός επαγγελματίας ποδοσφαιριστής που υπάρχει από το πρώτο FIFA που κυκλοφόρησε το 1996 μέχρι το πιο πρόσφατο, του 2019.

Και μιλώντας στην «Equipe» ο Ιάπωνας επιθετικός εξέφρασε την επιθυμία του να συνεχίσει να παίζει επαγγελματικά ποδόσφαιρο μεχρι την ημέρα που θα φύγει από την ζωή…

«Όταν θα πεθάνω, θα ήθελα να λένε πως πέθανε ο ποδοσφαιριστής Κάζου Μιούρα, όχι ο πρώην παίκτης», τόνισε ο Μιούρα και συμπλήρωσε «Είναι το σώμα που αποφασίζει. Εάν αισθάνομαι κουρασμένος σε βαθμό που να μην μπορώ να κάνω προπονήσεις, θα καταλάβω πως θα έχει έρθει η στιγμή. Τώρα όμως δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου να λέει αντίο σε 50.000 άτομα σε ένα στάδιο. Δεν με ενδιαφέρει να γίνω προπονητής, πρόεδρος, αθλητικός διευθυντής ή τηλεσχολιαστής. Η μοναδική μου επιθυμία είναι να είμαι ποδοσφαιριστής. Μέχρι το θάνατο αν είναι δυνατό».

https://www.youtube.com/watch?v=gghIQwpuGpA