Θύμα απάτης με τα Bitcoin έπεσαν ο Πέτρος Κωστόπουλος και ο Κρατερός Κατσούλης

Θύμα απάτης έπεσαν ο Πέτρος Κωστόπουλος, ο Κρατερός Κατσούλης αλλά και ο Ολλανδός δισεκατομμυριούχος Τζον Ντε Μολ, των οποίων το όνομα και η εικόνα χρησιμοποιήθηκε σε απάτη με bitcoin.

Μάλιστα, ο δισεκατομμυριούχος, εμπνευστής του επιτυχημένου ριάλιτι Big Brother, έκανε μήνυση εις βάρος του Facebook, κατηγορώντας το πως επιτρέπει την προβολή ψευδών διαφημίσεων. Οι δικηγόροι του υποστήριξαν σε δικαστήριο του Αμστερνταμ ότι η Facebook δεν εμπόδισε την εμφάνιση διαφημίσεων και δεν είχε άμεση ανταπόκριση στις καταγγελίες που έγιναν. Οι εν λόγω διαφημίσεις, που είναι πλέον παρελθόν, ζητούσαν από τους χρήστες να αγοράσουν bitcoin ή να συμμετάσχουν σε απάτες, υποστηρίζοντας πως διάσημα πρόσωπα στηρίζουν αυτές τις προσπάθειες.

Ο Ολλανδός δισεκατομμυριούχος ζήτησε από το δικαστήριο να διατάξει τη Faceboook να πάρει μέτρα προκειμένου να μπλοκάρονται αυτόματα τέτοιου είδους διαφημίσεις. Ενας από τους δικηγόρους της Facebook, ο Γενς φαν ντεν Μπρινκ, υπογράμμισε ότι η εταιρεία δεν μπορεί να υποχρεωθεί να ελέγχει όλες τις διαφημίσεις στην πλατφόρμα ανά πάσα στιγμή, προσθέτοντας ότι οι διαφημίσεις-απάτη με τα bitcoin έχουν αποσυρθεί.

Απάτη 1,7 εκατ. ευρώ με τις ψευδείς διαφημίσεις με τα bitcoin
Οπως ισχυρίστηκε ο Ντε Μολ, όσοι εξαπατήθηκαν από τις διαφημίσεις με τα bitcoin, έχασαν 1,7 εκατ. ευρώ. Ο επιχειρηματίας υποστηρίζει ότι δεν είναι ο μοναδικός Ολλανδός που εξαπατήθηκε, ενώ μέσω των δικηγόρων του ζητά από τη Facebook να παραδώσει τα στοιχεία των ανθρώπων που έχουν δημιουργήσει αυτές τις διαφημίσεις, ώστε να ενημερωθεί η αστυνομία. «Δεν ξέρω σε τι είδους ριάλιτι ζει το Facebook, όμως αυτό (το σύστημα) δεν λειτουργεί», είπε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος του Ολλανδού.