Θύελλα αντιδράσεων από την αναφορά Χρίστου Χριστόφια σε ΕΛΑΜ και φασισμό

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η αναφορά του γενικού γραμματέα της ΕΔΟΝ, Χρίστου Χριστόφια στην ομιλία του στην εκδήλωση Μνήμης και Τιμής για τους 4 ήρωες του Άη Γιάννη, στη Λάρνακα.

Στην ομιλία του ο Χρίστος Χριστόφιας ανέφερε μεταξύ άλλων τα πιο κάτω:

” Μπροστά στην άνοδο του νεοφασισμού, δηλώνουμε περήφανα αντιφασίστες. Κάνουμε δουλειά στα σχολεία, στα πανεπιστήμια, στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές να απομονωθεί το τέρας του φασισμού. Να τσακιστεί πριν να είναι και πάλι αργά. Να πείσουμε το λαό μας και ιδιαίτερα τη νέα γενιά, πως μόνο κακά μπορεί να περιμένει κανείς από το ΕΛΑΜ. Αποκαλύπτουμε το πραγματικό τους μισάνθρωπο πρόσωπο, που το καμουφλάρουν περίτεχνα με το δημαγωγικό τους λόγο και τις λαϊκίστικες τους δράσεις. Καταδεικνύουμε ότι αποτελούν αμετανόητους νοσταλγούς και συνεχιστές της Χούντας, του ολετήρα Γρίβα και της ΕΟΚΑ Β’. Βροντοφωνάζουμε με όλη τη δύναμη της ψυχής μας, πως ο φασισμός δεν θα περάσει.

Στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ, Χρίστος Χρίστου έγραψε:

ΔΗΛΩΣΗ ΧΡΙΣΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ 13.7.2018:” Μονο κακα μπορει να φερει το ΕΛΑΜ στον τοπο. ΩΣ ΕΔΟΝ ΘΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ” ΑΠΑΝΤΗΣΗ: ΠΡΟΣΕΞΕ ΟΤΑΝ ΘΑ ΜΑΣ “ΤΣΑΚΙΣΕΙΣ” ΝΑ ΜΗΝ ΒΡΕΘΕΙ Η ΕΔΟΝ… ΕΔΩ, ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ…

 

Τα σχόλια που ακολούθησαν ήταν για ακόμα μία φορά πολύ καυστικά και επικριτικά για τις δηλώσεις Χρίστου Χριστόφια.