Θρίλερ με παγιδευμένο Ρωσικό σκάφος στην Ανταρκτική(Βίντεο)

Το κινεζικό παγοθραυστικό Snow Dragon κατευθύνεται προς το ρωσικό ερευνητικό σκάφος που έχει παγιδευθεί εδώ και τέσσερις ημέρες στους πάγους της Ανατολικής Ανταρκτικής.

Το παγοθραυστικό, το οποίο αναμένεται να φθάσει απόψε, θα προσπαθήσει να ανοίξει έναν διάδρομο μέσα από τους πάγους ώστε το παγιδευμένο Academic Shokalskiy, με 74 επιβαίνοντες, επιστήμονες και τουρίστες, να κατορθώσει να βγει στην ανοικτή θάλασσα.

Άλλα δύο παγοθραυστικά έχουν αλλάξει ρότα και κατευθύνονται προς το ρωσικό πλοίο, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Το ρωσικό σκάφος συνάντησε θυελλώδεις ανέμους και περιορισμένη ορατότητα και παγιδεύθηκε την παραμονή των Χριστουγέννων σε απόσταση εκατό μιλίων από τη γαλλική βάση Ντιμόν ντ’ Ουρβίλ, ανακοίνωσε η αυστραλιανή υπηρεσία για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας που συντονίζει την επιχείρηση διάσωσης.

Το πλοίο διαθέτει αρκετές προμήθειες, οι μηχανές είναι συνέχεια αναμμένες ώστε να μην ακινητοποιηθεί στους πάγους και οι επιστήμονες συνεχίζουν τις έρευνές τους.

“Θα το θυμάμαι πάντα, είναι σίγουρο. Είχαμε ωραίο φως και ο καιρός είναι ήπιος τηρουμένων των αναλoγιών. Το πλοίο φαίνεται γερό. Νομίζω θα είμαστε μια χαρά”, δήλωσε ο Σον Μπόρκοβιτς, ένας εθελοντής που συμμετέχει στην αποστολή στο BBC.

Οι επιβαίνοντες, επιστήμονες και τουρίστες, ακολουθούν τα ίχνη της εξερευνητικής αποστολής του Αυστραλού Ντάγκλας Μόουζον και της ομάδας του πριν από έναν αιώνα, της πρώτης αυστραλιανής αποστολής στην Ανταρκτική.