Αθήνα και Λευκωσία να συμπαραταχθούν για αποτίναξη της κατοχής

Αντιπροσωπεία του ΕΥΡΩΚΟ με επικεφαλής τον πρόεδρο του κόμματος, Δημήτρη Συλλούρη, επισκέφτηκε σήμερα το Στρατόπεδος της ΕΛΔΥΚ στη Μαλούντα και παρέδωσε δύο θερμαντικά σώματα, δωρεά του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ στην Ελληνική Δύναμη Κύπρου προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες θέρμανσης του στρατοπέδου της.

Ο κύριος Συλλούρης αντάλλαξε χριστουγεννιάτικες ευχές με τον Διοικητή, τους αξιωματικούς και τους οπλίτες της δύναμης και ανέφερε ότι:

«Ειδικά αυτές τις μέρες που τα στελέχη της ΕΛΔΥΚ γιορτάζουν τα Χριστούγεννα μακριά από τους δικούς τους και τα σπίτια τους, η δική μας υποχρέωση έναντι τους είναι διπλή. Τους ευχαριστούμε και τους ευγνωμονούμε για ότι προσφέρουν σε εμάς και στην Κύπρο», ανέφερε ο κ. Συλλούρης και συνέχισε:

«Στη συγκυρία που διανύουμε, δεδομένης της κρίσης που μαστίζει την Ελλάδα και την Κύπρο, Αθήνα και Λευκωσία δεν έχουν άλλη επιλογή από το να συμπαραταχθούν και να ενώσουν τις δυνάμεις τους σε ένα κοινό συντονισμένο αγώνα για αποτίναξη της κατοχής και διασφάλιση των συμφερόντων του ελληνισμού στη θάλασσα, την ξηρά και τον αέρα και στην Κύπρο και στην Ελλάδα.

Υπερβαίνοντας τις αποστάσεις του παρελθόντος και ξεπερνώντας τις όποιες τραυματικές εμπειρίες, Αθήνα και Λευκωσία πρέπει να διαθέσουν τον αναγκαίο χρόνο για να αξιολογήσουν τα δεδομένα και τις προοπτικές και να διαμορφώσουν από κοινού μια νέα ρεαλιστική προσέγγιση για όλα τα ανοικτά θέματα, το κυπριακό, την ενέργεια, την οικονομία, τους κινδύνους, τις ευκαιρίες και τις απειλές που αντιμετωπίζει ο ελληνισμός στο σύνολο του», σημείωσε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κόμματος και κατέληξε με ευχές για τη νέα χρονιά λέγοντας:

«Η νέα χρονιά ξέρουμε ότι θα είναι δύσκολη και αυτό μεγαλώνει την ευθύνη όλων μας να εργαστούμε σκληρά για να απομακρύνουμε τους κινδύνους και να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες για το καλό τους λαού και της πατρίδας μας. Εύχομαι σε όλους μια καλή και δημιουργική χρονιά σε προσωπικό και οικογενειακό επίπεδο».

Από την πλευρά της ΕΛΔΥΚ ο Διοικητής της Συνταγματάρχης Γιώργος Κουρής αφού ευχαρίστησε το ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΜΜΑ για τη δωρεά του, σημείωσε ότι:

«Το ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΜΜΑ και ιδιαίτερα ο Πρόεδρος του Δημήτρης Συλλούρης βρίσκονται πάντα στο πλευρό της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου και βοηθούν στο δύσκολο έργο της. Τους ευχαριστούμε».

Ο Συνταγματάρχης Κουρής ευχήθηκε καλή χρονιά στα στελέχη του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ και εξέφρασε την ελπίδα το 2014 να είναι η χρονιά που θα φέρει την ποθητή δικαίωση και την απελευθέρωση της Κύπρου και του λαού της από τα δεσμά της κατοχής.