Θλίψη για τον θάνατο του δημοσιογράφου Πάμπου Βάσιλα

Θλίψη για τον θάνατο του δημοσιογράφου Πάμπου Βάσιλα εξέφρασε σε γραπτή δήλωση ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του ΠτΔ για τον θάνατο του Πάμπου Βάσιλα

Με θλίψη πληροφορηθήκαμε το θάνατο του δημοσιογράφου Πάμπου Βάσιλα, ανταποκριτή στη Λάρνακα της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος». Ο Πάμπος Βάσιλας εργάστηκε σκληρά, με επαγγελματική ευσυνειδησία συμβάλλοντας με τα γραφόμενα του στο δημόσιο διάλογο. Κυνηγούσε την αλήθεια βάζοντας πάνω απ’ όλα τον άνθρωπο και τα προβλήματα της καθημερινότητας του. Ήταν ένας δημοσιογράφος μαχητής. Κέρδισε τη συμπάθεια και την εκτίμηση όλων γιατί ήταν γνήσιος και αυθεντικός. Μέσα από τα ρεπορτάζ του έφερε στο φως ανθρώπινες ιστορίες, όπως την περίπτωση του πιο μικρού ήρωα του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ 1955-59 Δημητράκη Δημητριάδη ο οποίος δολοφονήθηκε στη Λάρνακα στις 18 Μαρτίου 1956 από Βρετανό στρατιώτη.  Πρόσφατα με δική του πρωτοβουλία και δικές του ενέργειες προς την Κυβέρνηση αναλήφθηκε η προσπάθεια και τελικά επιτεύχθηκε ο εντοπισμός των λειψάνων του μικρότερου ήρωα της ΕΟΚΑ.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους οικείους του και στην οικογένεια του Φιλελευθέρου.

Ο δημοσιογράφος Πάμπος Βάσιλας, έφυγε χθες από τη ζωή σε  ηλικία 50 ετών.

Ο εκλιπών υπηρέτησε για 25 και πλέον χρόνια τη δημοσιογραφία στην Κύπρο. Μέχρι τον θάνατό του ήταν ανταποκριτής στη Λάρνακα και την ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», ενώ είχε εργαστεί και σε άλλες εφημερίδες.

Ο Πάμπος Βάσιλας ήταν πρόσφυγας από την Αχνα, διέμενε στο Δασάκι της Αχνας και το τελευταίο διάστημα εισήχθη στο Νοσοκομείο με προβλήματα υγείας.

Υποβλήθηκε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση ανοικτής καρδιάς, αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε.

Ο εκλιπών καταλείπει μία θυγατέρα, τη μητέρα, αδέλφια, συγγενείς, ενώ δυσαναπλήρωτο κενό αφήνει για τους φίλους και τους συναδέλφους που συνεργάστηκε μαζί τους.

Η κηδεία θα τελεστεί την Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2021 στις 11 το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας και Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο Δασάκι της Αχνας.

Ολόκληρη η δημοσιογραφική οικογένεια, εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του εκλιπόντος.