Θετική ανατροπή στις κρατήσεις από Βρετανία για Κύπρο

Ανάκαμψη στο ρυθμό ταξιδιωτικών κρατήσεων από τη Βρετανία προς την Κύπρο παρατηρείται τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς φαίνεται ότι αποκαθίσταται η εμπιστοσύνη των τουριστών στο νησί μετά τις πρόσφατες εξελίξεις.

Στον απόηχο των εξελίξεων με τις τράπεζες και την επιβολή περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων, η εταιρεία αναλύσεων της βιομηχανίας ταξιδιών GfK είχε προβλέψει μείωση των κρατήσεων κατά 43%. Ωστόσο Βρετανοί tour operators ανακοίνωσαν αύξηση των κρατήσεων τις τελευταίες εβδομάδες, με τη Sovereign Luxury Tours να κάνει λόγο για αύξηση κατά 100% σε σύγκριση με το Μάρτιο.

Ο διευθυντής της εταιρείας Στιβ Πρίτσαρντ δήλωσε ότι παρατηρείται μία πραγματική ανατροπή σκηνικού όσον αφορά την Κύπρο, με αύξηση των κρατήσεων. Απέδωσε την αλλαγή αυτή εν μέρει στις πολύ ελκυστικές προσφορές.

Όπως εξηγεί σε δημοσίευμά της η Ντέιλι Τέλεγκραφ, σε μια προσπάθεια να ξανακερδίσουν τους πελάτες τους tour operators και ταξιδιωτικοί πράκτορες προσφέρουν πακέτα για την Κύπρο με έκπτωση 30% ή και περισσότερο.

Η Sovereign Luxury Tours για παράδειγμα προσφέρει διακοπές μίας εβδομάδας για τετραμελή οικογένεια σε πεντάστερο ξενοδοχείο της Λεμεσού με έκπτωση 1800 λιρών σε σχέση με την κανονική τιμή (από 6179 λίρες).

Οι τουριστικοί πράκτορες επισημαίνουν ότι παρά τους περιορισμούς στις κυπριακές τράπεζες οι Βρετανοί τουρίστες μπορούν να περάσουν τις διακοπές τους ανεπηρέαστοι, χωρίς πρόβλημα σε αναλήψεις από βρετανικούς λογαριασμούς και στις πληρωμές.