Θεσσαλονίκη:”Δείκτες Μνήμης”-Σήμανση τόπων και μνημείων

Ο Γιάννης Μπουτάρης στη συνέντευξη Τύπου παρουσίασης ,του νέου πρωτότυπου έργου σήμανσης τόπων,μνημείων,προσώπων και κτηρίων δήλωσε πως οι «Δείκτες Μνήμης» θα αποτελέσουν διαβατήριο της Θεσσαλονίκης στο περιφερειακό και διεθνές στερέωμα για την προσέλκυση επισκεπτών.

Τι ακριβώς όμως θα είναι οι «Δείκτες Μνήμης»;  Πρόκειται για  «ειδικές σημάνσεις που θα τοποθετηθούν στην πόλη και θα αναδεικνύουν μνημεία, γεγονότα και κτίρια της, ‘βγάζουν’ την ιστορία από την βιβλιοθήκη και την βάζουν στην ίδια πόλη σε όφελος του κάτοικου και του επισκέπτη. Με αυτό τον τρόπο εκλαϊκεύει και καθιστά προσπελάσιμη την ιστοριογραφία της πόλης η οποία αναπτύσσεται ολοένα και περισσότερο»,όπως επισήμανε ο ίδιος ο Δήμαρχος της πόλης.

Προβλέπετε η κατασκευή και τοποθέτηση σε συνολικά 41 σημεία της Θεσσαλονίκης, 31 επιδαπέδιων και δέκα επιτοίχιων δεικτών μνήμης –σε δεύτερη φάση προτείνονται 180 επιπλέον- που σηματοδοτούν ιστορικούς τόπους και σημαντικά γεγονότα και πρόσωπα για την πόλη,σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος Ποιότητας Ζωής και Ελεύθερων Χώρων Κωνσταντίνο Ζέρβα.