Θεοχάρους: Ο ΠτΔ προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα

Θεοχάρους: Ο ΠτΔ προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα

Η παραδοχή λάθους αποτελεί μεγαλείο ψυχής. Η δικαιολόγηση όμως των αδικαιολόγητων είναι αδυναμία και προκαλεί τη νοημοσύνη, αναφέρει σε γραπτή ανακοίνωση το Κίνημα Αλληλεγγύη.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Οι δηλώσεις Αναστασιάδη για αποκεντρωμένη ομοσπονδία και για το πρακτικό της 4ης Ιουλίου δυστυχώς εντάσσονται στη δεύτερη επισήμανση. Δεν μπορείς να συνομιλείς για πέντε χρόνια, να συμφωνείς για αρμοδιότητες των συνιστώντων πολιτειών και της κεντρικής κυβέρνησης, να καταγράφεις συγκλίσεις με τη βοήθεια συμβούλων και «παρασυμβούλων» και με τη κουστωδία ειδικών στα ελβετικά θέρετρα, και εκ των υστέρων να αναφέρεσαι στην ανάγκη υιοθέτησης αποκεντρωμένης ομοσπονδίας και να σου λείπουν τα πρακτικά για θέματα ζωής ή θανάτου της πατρίδας σου. Όλα αυτά δεν πείθουν κανένα για να μη λεχθεί ότι αποτελούν προφάσεις εν αμαρτία.

Η τούρκικη πλευρά έχει δώσει πολλαπλά δείγματα γραφής. Δεν απέκρυψε ή αποκρύβει τις πραγματικές της προθέσεις. Συνακόλουθα έχουμε κάθε λόγο να αποδεχθούμε ότι έχουμε κάμει λαθεμένες εκτιμήσεις και να αναθεωρήσουμε τις τοποθετήσεις και προσεγγίσεις μας πριν να είναι αργά.

Η κατοχική Τουρκία μάς έχει δώσει κάθε επιχείρημα και αφορμή. Ας μη χάνουμε το χρόνο μας σε σοφιστείες γιατί δεν πείθουν κανένα χωρίς να εξυπηρετούν κανένα χρήσιμο σκοπό.