Θεοχάρους: Ο ΠτΔ καταρρακώνει το φρόνημα του κυπριακού ελληνισμού

Θεοχάρους: Ο ΠτΔ καταρρακώνει το φρόνημα του κυπριακού ελληνισμού

Είναι καταθλιπτική η δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι η στρατιωτικοποίηση του Κυπριακού ισοδυναμεί με παράδοση.

Διαφωνούμε με τη θέση αυτή γιατί καταρρακώνει ακόμη περισσότερο το σθένος, την ψυχή και το φρόνημα του κυπριακού ελληνισμού.

Παράδοση άνευ όρων είναι αυτό που κάνουν μέσω των συνομιλιών. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θέτει όρους στην Τουρκία για να επανέλθει στις συνομιλίες, και τους αναίρει αμέσως μετά και εν μια νυκτί, προκειμένου να συρθούμε σε συνομιλίες όπου η Τουρκία επιβάλει τις θέσεις της.

Η διαβόητη επιτυχής διπλωματία της κυπριακής κυβέρνησης έχει αποτύχει παταγωδώς με παραδοχή και του ίδιου του Προέδρου Αναστασιάδη ότι η Ε.Ε. μας εμπαίζει.

Ενώ η θέση μας είναι ότι θα πρέπει να δημιουργήσουμε -αυτό που υποσχέθηκε ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας- δηλαδή ένα σύγχρονο, αποτελεσματικό, ευέλικτο, επαγγελματικό στρατό που να μπορεί να αμύνεται του Πατρίου εδάφους, που να μπορεί να υπερασπίζεται τις ελεύθερες περιοχές, και ενώ ο ίδιος διατυμπανίζει τις συμμαχίες που συνάπτει με γειτονικά κράτη έρχεται να μας πει ότι όλα αυτά είναι άνευ ουσίας και η μόνη λύση είναι η ανεπαρκής και ανεπιτυχής διπλωματία.

Λυπόμαστε ειλικρινά.