Θεοχάρους: Ναι στην αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης, με προστασία των γεωργών

Ναι στην αντιμετώπισης της λαθραίας άφιξης μεταναστών, αλλά με προστασία των γεωργών, τόνισε η πρόεδρος του κινήματος Αλληλεγγύης για τους συρμάτινους φράκτες.

Το Κίνημα Αλληλεγγύη αντιλαμβάνεται πλήρως της ανάγκη προστασίας της Κυπριακής Δημοκρατίας από πρόσωπα που εισέρχονται παράνομα μέσω κατεχομένων και τις περισσότερες φορές καθοδηγούμενοι από το κατοχικό καθεστώς και την Τουρκία, στο πλαίσιο ενός μεγαλύτερου τουρκικού σχεδιασμού αλλοίωσης του πληθυσμού στις ελεύθερες περιοχές.

Σε ότι αφορά, ωστόσο, στον υπό κατασκευή φράκτη για την αντιμετώπιση των λαθρομεταναστών στην περιοχή Αστρομερίτη επισημαίνουμε τα εξής:

1. Αν ο φράκτης αυτός είναι αποτελεσματικός δεν έχουμε καμία ένσταση.

2. Θα προτιμούσαμε να είχαν ληφθεί όλα εκείνα τα μέτρα τα οποία είχαν εξαγγελθεί για τον εκσυγχρονισμό της εθνικής φρουράς και την επιτήρηση της γραμμής καταπαύσεως του πυρός.

3. Σε καμιά περίπτωση μπορούμε να δεχτούμε, την παρεμπόδιση των γεωργών από το να έχουν πρόσβαση στον κλήρο τους, στα περιβόλια τους, στις καλλιέργειές τους καθώς αυτό θα έχει πολύ δυσμενείς επιπτώσεις και στην οικογενειακή τους οικονομική κατάσταση αλλά και στη συλλογική οικονομία του τόπου.

Καλούμε τους αρμοδίους να φροντίσουν ώστε να υπάρχει απρόσκοπτη πρόσβαση των γεωργών στις καλλιεργούμενες εκτάσεις.