Θεοχάρους: Η Τουρκία στέλνει μετανάστες με στόχο την αποσταθεροποίηση της κοινωνίας

Η Τουρκία στέλνει μετανάστες με στόχο την αποσταθεροποίηση της Κυπριακής κοινωνίας, τόνισε σε δήλωσή της η πρόεδρος του κινήματος Αλληλεγγύη, Ελένη Θεοχάρους.

Αυτούσια η δήλωση:

Πολλές φορές προειδοποιήσαμε μέχρι τώρα ότι υπάρχει πρόθεση από μέρους της Τουρκίας -η οποία υλοποιείται- για την αποσταθεροποίηση της κυπριακής κοινωνίας και τη διάρρηξη της κοινωνικής συνοχής.

Αυτό επιχειρείται μέσω της αποστολής διαφόρων ατόμων στις ελεύθερες περιοχές, αγνώστου προέλευσης, οι οποίοι μεταφέρονται στην Τουρκία είτε με πάμφθηνα ναύλα -πρακτική που εφαρμόστηκε και για άλλους στόχους ευρωπαϊκούς- είτε από χώρες της Μέσης Ανατολής.

Οι πολίτες αυτοί φθάνουν στα κατεχόμενα με οποιοδήποτε τρόπο και από εκεί διοχετεύονται στις ελεύθερες περιοχές όπου καθίστανται είτε αιτητές πολιτικού ασύλου, είτε ζητούν βοήθεια ως πρόσφυγες και φυγάδες από χώρες πολέμου. Είναι ξεκάθαρο ότι ως λαός, όπως έχουμε δηλώσει πολλές φορές και στο παρελθόν, είμαστε ένας μεγαλόψυχος και φιλόξενος, αλλά αυτό είναι ένα σχέδιο που έχει ως στόχους:

– Την αλλαγή της δημογραφικής σύνθεσης του λαού μας.

– Την αλλοίωση και την εξάλειψη του ελληνισμού από τις πατρογονικές του εστίες.

Λαμβανομένων υπόψη και όλων των άλλων παραμέτρων που έχουμε κατά καιρούς ανακοινώσει και τη συστηματική προσπάθεια αφελληνισμού του ίδιου του λαού που καταβάλλεται από πλείστους άλλους όσους κύκλους, στο τέλος αισθανόμαστε ότι θα είμαστε η τελευταία γενιά Ελλήνων σε αυτόν τον τόπο.

Είναι παρήγορο που έστω και αργά η κυβέρνηση έχει αντιληφθεί τον κίνδυνο και ελπίζουμε ότι θα το αντιμετωπίσει εν τη γενέσει του, ελέγχοντας καλύτερα τις πύλες εισόδου της Κυπριακής Δημοκρατίας και φυσικά απαιτώντας από την Ε.Ε. την ανάληψη της ευθύνης της μεταφοράς των μεταναστών αυτών σε χώρες που δέχονται, που χρειάζονται μετανάστες.

Έχουμε την πληροφορία ότι εκτός από αυτούς που διεισδύουν παράνομα δια μέσω της πράσινης γραμμής, υπάρχει και μηχανισμός έκδοσης διαβατηρίων στα κατεχόμενα με τα οποία οι πολίτες αυτοί εισέρχονται στις ελεύθερες περιοχές και αυτό είναι η χθεσινή παραδοχή του υπουργού Εσωτερικών.

Δεν μπορεί η Κύπρος με τις μικρές της δυνατότητες να φιλοξενήσει ή να απορροφήσει ή να εντάξει στην κοινωνία ένα τόσο μεγάλο αριθμό ανθρώπων διαφορετικής κουλτούρας και διαφορετικών πολιτισμικών τάσεων.