Θεοχάρους: Η Ε.Ε. εκθρέφει ένα νέο αδηφάγο και επικίνδυνο Χίτλερ

Θεοχάρους: Η Ε.Ε. εκθρέφει ένα νέο αδηφάγο και επικίνδυνο Χίτλερ

Τι δήλωσε:

Παρόλο που δεν έχουμε επίσημη ενημέρωση για όσα έλαβαν χώραν στο χθεσινό κρίσιμο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων στις Βρυξέλλες, φαίνεται ότι τα αποτελέσματα είναι απογοητευτικά.

Παρά τις όποιες προσδοκίες είχαν καλλιεργήσει οι κυβερνήσεις σε Λευκωσία και Αθήνα, γνωρίζαμε ευθύς εξαρχής ότι δεν υπήρχε ουσιαστικό αποτέλεσμα που θα προβλημάτιζε την Τουρκία:

– Θεωρούμε θετική εξέλιξη το γεγονός ότι δεν παραχωρήθηκε εν λευκώ η διαχείριση του ευρωτουρκικού διαλόγου στον Ζοζέπ Μπορέλ, διότι σε μια τέτοια εξέλιξη είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι οι «κόκκινες γραμμές» Αθηνών και Λευκωσίας στην ανατολική Μεσόγειο θα καταπατούνταν.

– Έχει ιδιαίτερη σημασία το ότι κάποιες χώρες όπως η Γαλλία, η Αυστρία και η Σουηδία μας στήριξαν σθεναρά.

– Επί του πρακτέου, δεν λήφθηκε καμία απόφαση που να ταρακουνήσει τα οράματα του Ερντογάν για «Γαλάζιες Πατρίδες». Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ε.Ε. “θα διερευνήσει τρόπους για μείωση της έντασης” με την Τουρκία, ενώ σε ότι αφορά την συνέχιση των τουρκικών γεωτρήσεων εντός της κυπριακής ΑΟΖ και τις απειλές εναντίον της Ελλάδας, και πάλι η Ε.Ε. επιμένει στη «θεωρία» και στην ετοιμασία εγγράφου επιλογών για περαιτέρω μέτρα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Δεν τολμά να προχωρήσει στην λήψη μέτρων.

Δυστυχώς και πάλι η Ευρώπη αρνείται να αντιληφθεί τους πραγματικούς κινδύνους από την επεκτατική πολιτική της Τουρκίας που στρέφεται εναντίον ολόκληρης της Ευρώπης.