Θεοχάρους: Δεν θα πάψουμε να στηρίζουμε το όραμα για το ΓΕΣΥ

Σε γραπτή δήλωσή της η πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη, Ελένη θεοχάρους για την υγεία, ανέφερθηκε στη διαχείρηση κρίσεως με άμεση σύζευξη κρατικού και ιδιωτικού τομέα.

“Είναι πάγια θέση μας ότι ο μαξιμαλιστικός σχεδιασμός της λειτουργίας του ΓΕΣΥ δεν πρόκειται να εφαρμοστεί ποτέ. Συνεπώς τα προβλήματα της υγείας και της διαχείρισης της ασθενείας θα διαιωνίζονται.

Δεν θα πάψουμε να στηρίζουμε το όραμα για το ΓΕΣΥ την κάθε προσπάθεια της εκάστοτε κυβέρνησης και νομοθετικά και ηθικά, αλλά επιμένουμε ότι η άμεση λήψη μέτρων για την ανακούφιση των οξυτάτων προβλημάτων της Υγείας επιβάλλεται και συνίσταται:

– Στην πλήρη εκμετάλλευση όλων των διαθεσίμων κρατικών και ιδιωτικών νοσοκομειακών μονάδων και εργαστηρίων.

– Την πλήρη αξιοποίηση όλων των γιατρών της χώρας, είτε εργάζονται στο δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα.

– Την αύξηση των μισθών των γιατρών του δημοσίου τομέα και τη χορήγηση επιδομάτων παραγωγικότητας και αριστείας.

– Την διαφανή συνεργασία με τους ιατρούς του ιδιωτικού τομέα στη βάση μιας χρυσής τομής ανάμεσα στις απαιτήσεις τους και τις δυνατότητες του κράτους, ούτως ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες του γενικού πληθυσμού με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

– Κυρίως την ενημέρωση του κάθε πολίτη και τη συνειδητοποίηση από αυτόν ότι είναι αδύνατο να έχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που να ανταποκρίνεται σε ευρωπαϊκό κράτος του 21ου αιώνα, αν εξαπατά το κράτος καταφεύγοντας στη φοροδιαφυγή και στη μη συμμόρφωση προς τις υποχρεώσεις του.

Η ευθύνη είναι συνολική και βαραίνει και την Πολιτεία και τον κάθε πολίτη ξεχωριστά.”