Θεοχάρους: Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Έιντε λειτουργεί υπηρετώντας τουρκικά συμφέροντα

Σε γραπτή της δήλωση η Ελένη Θεοχάρους του κινήματος Αλληλεγγύη αναφέρει ότι οι έντονες αντιδράσεις του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών για το έγγραφο Έιντε για την Ασφάλεια βασίζονται σε ρεαλιστικές ανησυχίες, οι οποίες πηγάζουν από σειρά αναφορών στο έγγραφο, μέχρι του σημείου να καταγγέλλεται ότι τα Ηνωμένα Έθνη είτε διέγραψαν είτε παραποίησαν τις θέσεις της ε/κ πλευράς».

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωση του το Κίνημα Αλληλεγγύη, και προσθέτει: «Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ειδικός εκπρόσωπος του Γ.Γ. των Η.Ε. λειτουργεί υποχθόνια υπηρετώντας τουρκικά συμφέροντα. Με το τελευταίο του έγγραφο θεώρησε εποικοδομητικό να διαχωρίσει την ασφάλεια σε τέσσερα μέρη για να προτείνει στη συνέχεια συμβιβαστικές λύσεις, ξεχνώντας ότι η ασφάλεια είναι μια και αδιαίρετη. Δεν μπορεί ένα κράτος να έχει συνταγματική ασφάλεια και να στερείται εξωτερικής ασφάλειας. Όπως δεν νοείται η κατάργηση των εγγυήσεων και να αφήνονται περιθώρια για υποκατάστατα σχήματα με τους ίδιους παίκτες!».

Καταληκτικά στην ανακοίνωση του το Κίνημα Αλληλεγγύη σημειώνει: «Ας γίνει επιτέλους κατανοητό. Τα ευφυολογήματα και οι σοφιστείες δεν έλυσαν ποτέ προβλήματα. Είτε στέκεις αταλάντευτος στα θέματα αρχής και έτσι τα αντιμετωπίζεις, είτε ομιλείς με παρρησία και αφήνεις τον άλλο να σε κρίνει. Το «διπλοπόρτι» δεν λύνει ένα πρόβλημα, αντίθετα ταλαιπωρεί ακόμα περισσότερο ένα ήδη ταλαιπωρημένο λαό. Τοις φρονίμοις ολίγα».