ΔΗΚΟ: Η προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας επιβεβαιώνει την αναγκαιότητα της πρότασης μας για την Ασφάλεια

Ανακοίνωση Τύπου του ΔΗΚΟ για τη νεα παραβίαση από το Μπαρμπαρός:

Καταδικάζουμε έντονα την τουρκική προκλητικότητα και παρανομία, όπως αποκαλύπτεται μέσα από το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του Φιλελευθέρου, για τη νέα παραβίαση από το Barbaros και την παρενόχληση ψαράδων από συνοδευτικό σκάφος του.

Οι ενέργειες αυτές αποδεικνύουν για ακόμα μια φορά τις πραγματικές προθέσεις της Τουρκίας και μάλιστα λίγα εικοσιτετράωρα πριν την έναρξη της νέας πενταμερούς διάσκεψης για το κυπριακό.

Η Τουρκία:

Δεν δείχνει καμία διάθεση για πλήρη κατάργηση των εγγυήσεων και των επεμβατικών δικαιωμάτων και πλήρη αποχώρηση του κατοχικού στρατού της.

Δεν δείχνει καμία πρόθεση να σεβαστεί την Κυπριακή Δημοκρατία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

Δεν δείχνει καθόλου σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και τη διεθνή νομιμότητα.

Αυτή η συμπεριφορά της Τουρκίας, επιβεβαιώνει την ορθότητα και αναγκαιότητα της θέσης του Νικόλα Παπαδόπουλου και των δυνάμεων της Αλλαγής, ότι η όποια συμφωνία για το Κυπριακό, πρέπει να διασφαλίζει πως η Τουρκία θα υλοποιήσει τις υποχρεώσεις της στο ακέραιο, πριν την έναρξη της ισχύος της συμφωνίας. Και σε αυτό ακριβώς αποσκοπεί η πρόταση για την Ασφάλεια, που κατέθεσε ο Νικόλας Παπαδόπουλος στο Εθνικό Συμβούλιο, εκ μέρους του Δημοκρατικού Κόμματος, της ΕΔΕΚ και της Αλληλεγγύης.

Δυστυχώς, ο κ. Αναστασιάδης και οι ηγέτες του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ, αντί να αξιοποιήσουν αυτή την Πρόταση, συνεχίζουν με προχειρότητα και ερασιτεχνισμούς να εγκλωβίζουν την πλευρά μας στη μέγγενη της – τουρκικών προδιαγραφών – διαδικασίας του Crans Montana και του Εγγράφου Άιντα που δημιουργούν ένα εξαιρετικά επικίνδυνο περιβάλλον.